16 / 04 / 2024

Erzurum Aziziye'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Erzurum Aziziye'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Erzurum Aziziye Belediyesi, kentsel dönüşümde uyguladığı başarılı projelerini sürdürüyor. Dadaşkent Gezköy, Ilıca Eski Mahalle birinci ve ikinci etap ile birlikte, Yeşil Mahalle’de de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona yaklaşılıyor....




Erzurum Aziziye Belediyesi, kentsel dönüşümde uyguladığı başarılı projelerini sürdürüyor. Dadaşkent Gezköy, Ilıca Eski Mahalle birinci ve ikinci etap ile birlikte, Yeşil Mahalle’de de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona yaklaşılıyor.  TOKİ  ile birlikte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında 500 bin metrekare alan kamulaştırıldı, bin konut yıkıldı ve 90 milyon lira hak sahiplerine ödendi.


Ilıca’nın merkezini ilgilendiren Eski Mahalle ikinci etap için vaziyet planları hazırlanarak, TOKİ’de ihale süreci başlatıldı. Eski Mahalle birinci etapta 320 konut, geçtiğimiz yıl hak sahiplerine teslim edilirken, Yeşil Mahalle’de sürdürülen çalışmalarda da yüzde 85 muvafakat sağlandı ve acele kamulaştırma davaları açıldı. Dadaşkent Gezköy’de de ihale süreci devam ediyor. Kentsel dönüşümde elde edilen başarının sırrını açıklayan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, doğru strateji, sıkı takip ve iyi diyalogla dönüşüm hedefine ulaştıklarını belirtti. 


Vatandaşın mağdur olmaması için azami çaba sarfettiklerinin altını çizen Cengiz, “Halkımızla kurduğumuz güven ve gönül köprüsü sayesinde yaptığımız tüm hizmetlerde olduğu gibi kentsel dönüşümde de önemli başarı elde ettik. Kamulaştırma yaptığımız tüm bölgelerde yüzde 90’ın üzerinde muvafakat alınması, güzel diyaloğun ve iyi niyetin somut göstergesidir. Biz kentsel dönüşümü hemşehrilerimizle birlikte başardık ve elde ettiğimiz başarıda en büyük sahibi hemşehrilerimizindir.” dedi.


İlçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarının etaplar halinde ilerlediğine işaret eden Başkan Cengiz, ilçe halkına, hak ettikleri yaşam alanları oluşturmak için yaşam ömrünü tamamlamış binaların yıkımını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Cengiz, halkın mutluluğu, yaşam kalitesinin yükselmesi ve sosyal donatı alanlarıyla birlikte modern konutlar oluşturma gayreti içerisinde olduklarını vurguladı. Kentsel dönüşümün ilçenin çehresini değiştirdiğini ve değerine değer kattığını kaydeden belediye başkanı, Ilıca’da dönüşümün artık hız kesmeyeceğini, sürecin belirli bir plan ve program çerçevesinde işleyeceğini vurguladı. Cengiz; Ilıca’nın merkezini ilgilendiren ihalenin de kış sezonunda yapılacağını ve bahar sezonu ile birlikte 380 konut, 110 iş yeri, bir kültür merkezi ve Ilıca’nın içinde bulunan 30 dönümlük bahçenin de mesire alanı yapılacağını kaydetti.


Beş yıldır başarılı bir şekilde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinin amacına ulaşmasında Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve hükümet başta olmak üzere, Erzurum milletvekillerinin ve TOKİ’nin büyük desteğinin olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “Hükümetimizden aldığımız güç ve destekle işe başladık ve hemşehrilerimizle yaptığımız istişare toplantılarından güzel sonuçlar aldık. Kentsel dönüşümün başarıya ulaşmasında en büyük pay sahibi büyük özveri ve fedakarlık örneği sergileyen hemşehrilerimizdir. Başbakanımızın ve hükümetimizin desteği, hemşehrilerimizin özverisi ve fedakarlığı, ekibimizin yüksek performansıyla projeler başarılı bir şekilde yürütüldü ve sonuçta kazanan ilçemiz oldu. Katkıda bulunanlara teşekkür ediyoruz.”


Cihan


Geri Dön