29 / 03 / 2024

Uşak'taki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Uşak'taki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Uşak'taki kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Birinci etap çalışmalarının bitmesinin akabinde ikinci etap ihalesi için de hazırlıklarını sürdüren Uşak Belediyesi konu ile ilgili olarak Ankara temaslarını sürdürüyor.




Uşak Belediyesi kentin kaderini değiştirecek projeler arasında yer alan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmalara devam ediyor. Birinci etap çalışmalarının bitmesinin akabinde ikinci etap ihalesi için de hazırlıklarını sürdüren Uşak Belediyesi konu ile ilgili olarak  Ankara  temaslarını sürdürüyor. Gerek  TOKİ  Başkanlığı gerekse ilgili kurumlar ile görüşmeler neticesinde süreç daha da hızlanıyor. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan projenin en iyi noktalara gelmesi için var güçleri ile çalıştıklarını dile getirdi. Projede somut adımların atılması için Ankara ziyaretlerini önemsediklerini anlatan Erdoğan, "Belediyemiz başından beri kentsel dönüşüm ile imaj değişimi için yoğun çaba sarf etmektedir. Bu kapsamda en iyi noktalara geldiğimizi ifade edebilirim. Bizim kentsel dönüşüm için verdiğimiz çaba projenin somutlaşmasını sağladı. Şimdi ikinci etap için güzel gelişmeler devam ediyor" dedi. İkinci etabın bir an önce başlamasını istediklerinin altını çizen Erdoğan, çalışmaların başlaması ile alanın çok kısa sürede bitirileceğini vurguladı. Projenin 430 bin metrekare alanın tamamını kapsadığını kaydeden Erdoğan, "Görüldüğü üzere alanımız çok büyük bir alan olmakla birlikte bitirilmesi ile birlikte kentin kaderini de değiştirecektir. Bu nedenle kısa sürede projenin hayata geçmesi mecburidir. 

Ankara temaslarımız bizim bu konuda ümitlerimizi somut adımlara döndürdü. Yakın zamanda gerçekleşecek ihalemiz ile kısa zamanda çalışmaların da startı verilmiş olacak" ifadesini kullandı. Kentsel dönüşüm alanı ile ilgili olarak bir müjde daha veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan yarışma projesi ile belirledikleri yeni belediye hizmet binasının ise ihale konumuna geldiğini ve ihale yapıldıktan kısa süre sonra bitirileceğini sözlerine ekledi. 

Uşak Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesinin başından bu yana önemli takipçisi olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, " Proje ilimiz ve bizler için daima önemli bir yerde oldu. Bugüne kadar birçok konuda sıkıntılar yaşadık. Fakat bütün olumsuzluklarda bir yol haritası ile aşmasını bildik. Bu çabalarımız birinci etabın bitmesine neden oldu. Yapımı tamamlanan 6 adet blokta 216 daire çok yakında hak sahiplerine teslim edilecek. Müracaatımız ile alınan acele kamulaştırma kararına istinaden 586 adet binadan da 550 adedi yıkıldı. Kalan binaların ise yıkım işleri devam ediyor. Süreç bu hali ile olumlu devam ediyor. Biz bu konuyu titiz bir şekilde takip etmek amacıyla süreci devam ettirdik. Perşembe günü Ankara'yı ziyaretlerde bulunduk. Çeşitli bakanlıkları gezerek kentimizin sorunlarını ve çözümlerini aradık. Bölgede şu ana kadar 46 milyon TL kamulaştırma bedeli ödendi. Son kalan 14 milyon TL ise kısa sürede ödenecek. Kentsel dönüşüm bittiğinde alana gidecek resmi kurumları da düşündüğümüzde kentin imajı açısından milat gerçekleşecek" dedi. 


YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI YOLDA

Uşak Belediyesi'nin fiziki ortam olarak daha iyi bir konumda hizmet vermesi için yapılması planlanan belediye hizmet binasında da çok iyi konuma geldiklerine hatırlatan Erdoğan, " Bilindiği gibi belediyemiz uzun yıllar boyunca aynı binada hizmet vermektedir. Yıllarca artan nüfus belediyemizin hizmet binası anlamında da yetersiz olmasına neden oldu. Biz bu duruma çare aradık ve çözümü kentsel dönüşümde bulduk. Kentsel dönüşüm alanında belediye hizmet binası için bir alan oluşturduk. Bu alan için ise yarışma projesi düzenledik. Yarışma projemizin çalışmaların ise yakın zamanda başlayacak. Bu konu ile ilgili de Ankara'da görüşmelerimizi yaptık. Yakın zaman bu konuda da ihale gerçekleşecek. İhalemizin yapılması ile de ilgili söz verildi. Bu konuda da gelen arkadaşlarımız rahat etmiş olacaklar" dedi. 


Haber Kütahya Gazetesi




Geri Dön