26 / 04 / 2024

Esenler'deki millet bahçesine 18.7 milyon liralık spor tesisi!

Esenler'deki millet bahçesine 18.7 milyon liralık spor tesisi!

Esenler'deki 15 Temmuz Millet Bahçesi'ne 18.7 milyon liralık spor tesisi yaptırılacak. Ayrıca tesislerin 400 günde tamamlanması planlanıyor.



İstanbul Esenler'deki 15 Temmuz Millet Bahçesi'ne 18.7 milyon liralık spor tesisi yapılacak. Ayrıca tesislerin 400 gün tamamlanması planlanıyor. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvenli'nin haberine göre, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, 25 Temmuz 2019'da bina inşaatı ihaleisni gerçekleştirmişti. Metris Kışlası’nın yerine inşa edilen Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’ne spor tesisi ve kadın spor aktivite merkezi yaptırmak üzere düzenlenen ihalenin yaklaşık maliyeti 25.5 milyon lira olarak belirlendi. İhaleyi 18 milyon 734 bin 363 liralık teklif yapan Aderans Teknik Taahhüt İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Şirket ile 22 Ağustos'ta sözleşme imzalandı. 400 gün olarak belirlenen işin 1 Ekim 2020'de teslim edilmesi bekleniyor. 

İş kapsamında millet bahçesine oyun grupları, spor aletleri yerleştirilecek. Ayrıca, kadınlar için ayrı spor aktivite merkezi ve Hanımlar Konağı yapılacak. Spor aleti olarak da eliptik ve step aleti, yatay dikey bisiklet, ikili yürüyüş aleti, omuz ve göğüs çalıştırma aleti, kol ve omuz kasları çalıştırma aleti, mide ve mekik aleti, bel çalıştırma aleti, bel esnetme iç ve dış bacak çalıştırma aleti, bacak itme ve güçlendirme aleti bulunacak.


Geri Dön