26 / 04 / 2024

Esenyurt Orhan Özyurt Cami’nin temeli atıldı!

Esenyurt Orhan Özyurt Cami’nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi'nin hayata geçirdiği Orhan Özyurt Cami’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da katıldı.




Esenyurt ‘ta, İncitepe Mahallesi’nde yapımına başlanan Orhan Özyurt Cami’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. İncitepe Mahallesi’nde düzenlenen temel atma törenine, İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, Esenyurt Müftüsü Mehmet Müftüoğlu, camiye ismi verilen iş adamı Orhan Özyurt ile çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlarken protokol konuşmalarıyla devam edildi. Ardından Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu ve protokol üyeleri hep birlikte caminin temeline ilk harç dökülmesi için butona bastı.

 

Dualar eşliğinde temeli atılan caminin sonrasında yapımı tamamlanan Esenyurt Belediyesi Alt Geçidi vatandaşların hizmetine sunuldu. Vatandaşların ihtiyaçları gözetilerek hayata geçirilen projeler için ilçe halkı Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti. Geçidin hizmete sunulmasının ardından birçok vatandaş açılışı yapılan alt geçidi kullanarak yollarına devam etti.

 

“İlk geldiğim günden bu güne çok farklı ve ciddi gelişmeler var”

Esenyurt ‘ta yapılan çalışmaların ilçeyi önceki dönemlere göre oldukça iyi bir noktaya getirdiğini ifade eden ve çalışmaların devamının gelmesini dileyen İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop; “ Esenyurt’a her geldiğimde diğer ilçelerden farklı olarak mutlaka bir açılış veya bir temel atma oluyor. Programlarımızda bu tür hayırlı işlerde öncülüğü için Başkanımıza hem teşekkür ediyorum hem tebrik ediyorum. Tabi Esenyurt ‘ta ilk geldiğim günden bu güne çok farklı ve ciddi gelişmeler var” diye konuştu.

 

“Camimiz Allah’ın izniyle her gün yükselecek”

Esenyurt ‘ta vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü ve bu anlamda birçok projenin vatandaşlarla buluştuğunu ifade eden Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu, “ Bu cami küçük onun için aşağıda büyük cami yapıyoruz. Onu da eğer müsaade ederseniz adı Yıldız Cami’ydi. Yine o camimizin adını Yıldız koyalım dedim, onu da bitiyoruz. Halka açık meydan, hemen caminin yanında meydanı da cuma ve bayram namazlarında kullanmak üzere çok rahat tahsis edilebilir hale getirdik. Zaten açıldığında göreceksiniz camimizde Allah’ın izniyle buraya farklı bir güzellik katacak” dedi.

 

“Büyük ölçüde trafiği rahatlatacak”

Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu yine açılışı yapılacak olan Belediye Alt Geçidinden söz ederek, “ Bu alt geçidimizi bugün sizlerle beraber trafiğe açıyoruz. Büyük ölçüde ilçenin ana hattındaki trafiğinin rahatlayacağını düşünüyorum. İlçemiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.




Esenyurt Belediyesi



Geri Dön