27 / 04 / 2024

Gaziantep Hacı Perihan Kıymık Cami'nin temeli atıldı!

Gaziantep Hacı Perihan Kıymık Cami'nin temeli atıldı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in annesi adına yaptıracağı Hacı Perihan Kıymık Cami'nin temeli Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve davetliler tarafından atıldı.



Gaziantep Müftülük hizmet binası ile Hacı Perihan Kıymık Cami'nin temel atma törenine katılmak üzere kente gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kent merkezinde çok güzel camilerin yapıldığını dikkat çekerek, "Ancak benim gönlümde bir liste var. Hangi şehirde mabet sayısı nedir biliyorum. Bizim ölçülerimize göre her 3 bin insanın yaşadığı yere bir cami gerekiyor. Türkiye listesini önümüze koyduğumuzda Gaziantep son 10'un içinde" dedi. Müftülük binalarının yanında bir cami ve bir mescit olması gerektiğinin altını çizen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Allah nasip etti, diyanet işleri başkanlığımızın yanında 6 bin, 7 bin müminin aynı anda namaz kılabileceği Ahmet Hamdi Akseki Camimizi ibadete açtık. Hamdolsun o şimdi model oldu. Bütün farklı dünyalarda bir örnek oldu" şeklinde konuştu.


İNŞAATI BİZZAT ÜSTLENDİ 

İl Müftülük binasının yanına yapılacak olan Hacı Perihan Kıymık Cami'nin yapımını Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in üstlendiğini söyleyen Görmez, "Büyükşehir Belediye Başkanımız annesinin adına yapılacak olan cami için yer tahsisi yaptı, yapımını da bizzat üstlendi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun" diye konuştu. 


CAMİ TANIMI DEĞİŞMELİ 

Cami tanımının değişmesi gerektiğini belirten Diyanet İşleri Başkanı, "Cami tanımının değişmesi lazım. Cami namaz kılma mekanı değildir. Cami bilgi mekanı olmal,ı cami bütün sosyal hizmetlerin görüldüğü yerler olmalı. Cami aileyi kuşatmalı. Erkeği, kadını, çocuğu, genci kuşatmalı" dedi. Konuşmalardan sonra müftülük binasının açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesildi


Sabah Güney




Geri Dön