26 / 04 / 2024

Esenyurt'ta 4 milyon 220 bin TL'ye satılık 2 dükkan!

Esenyurt'ta 4 milyon 220 bin TL'ye satılık 2 dükkan!

İstanbul İli Esenyurt İlçesi'nde yer alan 2 adet depolu dükkan Büyükçekmece 3. İcra Dairesi tarafından 2 Haziran 2015 günü saat 10:00 ile 10:10 arasında ihaleye çıkıyor.



İstanbul İli Esenyurt İlçesi'nde yer alan 2 adet depolu dükkan Büyükçekmece 3. İcra Dairesi tarafından  4 milyon 220 bin TL bedelle satılıyor. Taşınmazların satışı açık arttırma usulüyle yapılacak.


Satılmasına karar verilen taşınmazların cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ:

TAPU KAYDI : İstanbul, Esenyurt.Yakuplu Mahallesi, Eşkinoz Yolu Mevkiinde kain, 415 ada. 2 nolu parsel sayılı 227,66 m2 yüzölçümlü, "Arsa" vasfı ile kat irtifakı tesisli binanın, zemin katta, 20/100 arsa payına tefrikli, 2 nolu depolu dükkanın tamamıdır.


HALİHAZIR DURUMU: İstanbul, Esenyurt, Güzelyurt Mahallesi, Ertuğrul Gazi Caddesi, 2113 (13.) Sokak, No:14'te kain, 415 ada 2 nolu parselde kayıtlı binanın, zemin katında, 20/100 arsa payına tefrikli, (2) nolu Depolu Dükkanın tamamıdır.


1-) Güzelyurt Mahallesi. 415 ada, 2 notu parsel: Söz konusu parsel üzerinde bitişik nizamda dış cephesinde Aytaş İnşaat yazılı bina bulunmaktadır. Taşınmaz konum olarak, Ertuğrul Gazi Caddesi ve Mehmet Akif Ersoy Caddesi ile bağlantılı 2113 (13.) Sokakta yer almaktadır. Taşınmaz,D-100 Karayoluna ve Metrobüse 240 m mesafededir. Yakın çevresinde Şair Fevzi Kutlu Kalkancı ilk ve Ortaokulu, Güzel yurt İmam Hatip Lisesi, benzer nitelikte bitişik nizam yapılar ve boş parseller bulunmaktadır. Taşınmaz okul, Haramidere camii ve toplu taşıma araçları ile ulaşıma yürüme mesafesindedir. Konu Bina;2 Bodrum+Zemin+3 Norma B-Çatı katlı olarak betonarme karkas sistemde inşa edilmiştir. Bina takribi 2 yıllıktır.


(2) Numaralı Depolu Dükkan: Binanın 2. Bodrum + 1. Bodrum + Zemin Katında ve batı cephesinde yer almaktadır. Dükkan boş haldedir. Zemin kat dükkan;Mahallinde 67,30 m2 net alanlıdır.Bina girişi I. bodrum kattan sağlandığından bina girişi 3,30 m2 alan bu katta dükkan içine katılmıştır.Bu kat kısım dükkana sokaktan merpen ile giriş verilmiştir. 1.bodrum kat; 59,95 m2 net alanlı olup tek hacimden ve Wc kısmından oluşmaktadır. Dükkan bu katta sokak seviyesinde olup zemin kat görünümündedir. Bina girişi bu kattan sağlanmaktadır.2. bodrum kat; 45,00 m2 net alanlı olup tek hacimden oluşmaktadır.2. bodrum kata ara merpenin henüz inşa edilmediği dışarıdan görülmüştür. Malzeme özelliği olarak; yer döşemesi seramik duvarlar saten boya, tavan plastik boyalıdır. Petekli kalorifer tesisatı mevcut olup kombi bulunmamaktadır. Arka pencereler PVC doğrama, ön pencereleri alüminyum doğrama olup ön kısım dış cephede kısmen alüminyum cephe giydirme uygulanmıştır. Zemin katta otomatik açılır kepenk bulunmaktadır. Depolu Dükkanın toplam Net kullanım alanı: 172,25 m2dir.


2 NO‘LU TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ:


TAPU KAYDI : İstanbul İli, Esenyurt ilçesi, Esenyurt Köyünde kain, 2149 ada, 10 nolu parsel sayılı 1.117,68 m2 yüzölçümlü, "Arsa" vasfı ile kat irtifakı tesisli binanın, zemin katta, 240/1200 arsa payına tefrikli (1) nolu Depolu Dükkan'ın tamamıdır.


HALİHAZIR DURUMU : İstanbul, Esenyurt, Cumhuriyet Mahallesi, Nazım Hikmet Bulvarı, No:62, Katipoğlu Apartmanında kain, 2149 ada, 10 nolu parselde kayıtlı binanın, zemin katta, 240/1200 arsa payına tefrikli (1) nolu Depolu Dükkan'ın tamamıdır.


Cumhuriyet Mahallesi, 2149 ada, 10 nolu parsel : Söz konusu parsel üzerinde Katipoğlu Apartmanı olarak ad-a-dırılmış bina bulunmaktadır. Taşınmaz konum olarak, Nazım Hikmet Bulvarına cepheli olarak Beygah Halk Pazar Yerinin  ön kısmında bulunmaktadır. Taşınmaz  Beylikdüzü D-100 Karayoluna ve Metrobüse 800 m mesafededir. Taşınmaz eğitim kurumlarına, sosyal alanlara, D-100 Karayolu ve toplu taşıma araçları ile ulaşıma yürüme mesa fes indedir. Yakın çevresinde Altmyıldız Sitesi bulunmaktadır. Konu Bina; Bodrum+Zemin+5 Normal katlı olarak betonarme karkas sistemde inşa edilmiştir. E na takribi 6 yıllıktır. (1) Numaralı Depolu Dükkan: Binanın bodrum ve zemin katında yer almaktadır. Dükkan Nazım Hikmet Bulvarına cephelidir. Zemin kat dükkan; 398,43 m2 net alanlıdır. Projesinde binanın zemin kat tamamı ve tek hacimli olarak kayıtlıdır. Mahallinde ise dükkan zemin katta 4 adet dükkana ayrılmış halde kiracılar tarafından mobilya ve halı mağazası, tül terde, ganyan bayii ve emlakçı olarak kullanılmaktadır. Nazım Hikmet Bulvarına toplam cephesi 16,40 m1 dir. Bodrum kat depo : 220,00 m2 net alanlı olup atölye, oda, mutfak ve wc kısmından oluşmaktadır. Bu kısım kiracı tarafından mobilya doğrama atölyesi olarak kullanılmaktadır. Yol kotu altında bulunup rampa ile araç girişi sağlanabilmektedir. Malzeme özelliği olarak ; Yer döşemesi granit seramik olup duvarlar saten boya, tavanlar plastik boyalıdır. Mobilya ve halı mağazasının tavanı alçıpen asma tavan spot aydınlatmalıdır. Dış kapısı ve cephe malzemesi alüminyum doğramadır. 


Satış şartları:

1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.qov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga Vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/209Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 25/03/2015



Geri Dön