26 / 04 / 2024

Esenyurt'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına izin verilmeyecek!

Esenyurt'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına izin verilmeyecek!

Dün İstanbul'da yaşanan sağanak yağıştan en çok etkilenen ilçe Esenyurt oldu. Bölgede incelemelerde bulunan Vali Ali Yerlikaya, "1272. Sokak'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi...



İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da kuvvetli sağanak yağıştan en çok etkilenen Esenyurt'ta, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve İl Jandarma Komutanı Nuh Köroğlu ile inceleme yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Vali Yerlikaya, yarından itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve diğer ilgili bakanlıklarla Haremidere'nin durumunu konuşacaklarını belirterek, "1272 Sokak'ta geçmişte de aynı su baskınlarının olduğunu söyleyenlerle konuştuk. Niyetimiz şu; aynı sıkıntının bir daha olmaması için kalıcı tedbir almamız lazım. Birinci tedbir şu, buradaki eğimi görüyorsunuz, 1272. Sokak'ta bodrum katlarının konut olarak kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Yerlikaya, "Bugünden itibaren oranın kullanılmaması için tedbirlerimizi alıyoruz. Ev eşyası ve kira yardımı ile ilgili gereken desteğimizi devletimiz, kurumlarımız, valiliğimiz hep beraber el birliği ile sunacağız ve buraya sahip çıkacağız. Tekrar Esenyurduma , Çatalcama, Beylikdüzümüze ve bu sağanak yağıştan zarar gören bütün hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Burada özverili çalışan basın mensuplarına da teşekkür ediyorum" dedi.

Başakşehir-Kayaşehir Metro hattı 20 yıllık vadeyle çok daha ucuza yapılabilir!


Geri Dön