29 / 03 / 2024

Esenyurt'ta imar sorunu çözüldü!

Esenyurt'ta imar sorunu çözüldü!

İlçede 40 bin kişiyi mağdur eden, inşaatları yarım bırakan imar sorunu çözüldü ESENYURT'ta birkaç yıldır süren ve büyük tepkilere yol açan imar sorunu çözümlendi...



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylanan Esenyurt 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları ile çözüldü. Karar AK Partili meclis üyelerinin oyçokluğuyla alındı. İlçede süren imar sorunu nedeniyle çok sayıda inşaat yarım kalmıştı ve binaları ruhsatlandırmada sıkıntılar yaşanıyordu. Yarım kalan bu inşaatlardan konut alan yaklaşık 40 bin kişiyi direkt ilgilendiren imar sorununun çözümü için Başkan Kadir Topbaş, bürokratlarına talimat vermişti. 

YENİ PARSELLER 500 METREKARE 


Uygulama imar planları hazırlanırken İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Defterdarlık, Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, İSKİ ve TEİAŞ gibi resmi kurumların görüşleri de alındı. Dere koruma bantlarına dikkat çekilen uygulama planlarında, inşaat ruhsatı alan parsellerde bloklar arası çekme mesafelerinin alan projesinde belirlenmesi uygun görüldü. Yeni imar planına göre, parseller en az 500 metrekare olacak. Ancak üzerinde bina bulunan hisseli parsellerde minimum ifraz koşulu 150 metrekare olacak. Ayrıca bodrum kat yüksekliği 6 metreden 4 metreye indirildi. 


VATANDAŞI YOLLARA DÖKMÜŞTÜ 


Esenyurt'tan konut alan 40 bin kişi, inşaatların yarım kalmasıyla büyük mağduriyet yaşamıştı. 
Vatandaşlar, kar kış demeden yollara çıkarak protesto gösterileri yapmışlardı. 


Habertürk


Geri Dön