24 / 04 / 2024

Esenyurt'taki konutlar Beylikdüzü olarak satılıyor!

Esenyurt'taki konutlar Beylikdüzü olarak satılıyor!

Beylikdüzü'nde hizmet veren birçok emlakçı, Esenyurt'un uzak bölgelerinde yapılan konutların bazı emlak siteleri tarafından Beylikdüzü adres gösterilerek satışa sunulduğunu ifade ederek vatandaşı mağdur ettiğini savundu.



Yaz aylarında emlak sektöründe başlayan durgunluk, Esenyurt'ta konut yapan bazı firmaların uyanıklığı sonucu durma noktasına geldi. Beylikdüzü'nde hizmet veren birçok emlakçı, Esenyurt'un uzak bölgelerinde yapılan konutların Beylikdüzü adres gösterilerek satışa sunulduğunu ifade ederek, bu durumun kendilerini ve vatandaşı mağdur ettiğini savundu.


Müşteri çekiyorlar


Bölgeyi iyi bilmeyen birçok vatandaşın bazı emlak siteleri tarafından yanlış yönlendirildiğini dile getiren emlakçılar, sektörde ciddi bir umut tacirliğinin başladığını ifade etti. Inşaat firmalarının bu uyanık tutumunun vatandaşların hayal kırıklığına uğradığını belirten emlakçı esnafı, "Müşteri çekmek için yapılan kurnazlık sonucu biz zor durumda kalıyoruz" şikayetinde bulundu. 


Vatandaş şüpheleniyor


Özellikle başka ilçelerde ikamet eden ve Beylikdüzü'ne yerleşmek isteyen vatandaşların aleni şekilde kandırıldığını belirten emlakçı esnafı, "Biz kurnazlık olarak yorumluyoruz ama aslında yapılan sahtekarlık. Hem vatandaş mağdur oluyor hem biz olumsuz manada etkileniyoruz.

'Beylikdüzü'nde oldukça uygun fiyatlı lüks sıfır evler' şeklindeki ilanları gören vatandaşlar bize geldiğinde söylediğimiz fiyatlar karşısında şok oluyor. İlanlarda konut fiyatları 135 bin ile 200 bin TL arasında değişirken, bizim verdiğimiz rakam 350 bin civarında. Haliyle vatandaş da bizden şüphe duymaya başlıyor" ifadelerini kullandı.






Gazetem İstanbul


Geri Dön