23 / 04 / 2024

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı!  Yüklü cezası var!

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı!  Yüklü cezası var!

Eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için tanınan süre 31 Aralık 2022'de bitiyor. Sene sonuna kadar yenilenmeyen eski sürücü ehliyetleri geçerliliğini yitirecek.



Yetkililer, vatandaşlardan başvuru yoğunluğundan dolayı mağduriyet yaşamamaları adına müracaatlarını senenin son aylarına bırakmamalarını istedi. Çünkü yeni yılda yenilenmemiş olan sürücü belgeleri geçersiz sayılacak ve sürücüye yüklü bir ceza kesilecek.

 
1 Ocak 2016'dan itibaren Türkiye yeni tip sürücü belgesiyle tanışmıştı. O tarihten günümüze kadar da  ehliyetlerin değiştirilme süreci devam ediyor. Fakat bu süre 31 Aralık 2022'de son bulacak. Bu tarihe kadar yenilenmeyen sürücü ehliyetleri geçersiz sayılacak.  Geçerliliğini yitiren eski tip ehliyetleriyle araç kullanan kişilere , Karayolları Trafik Kanunu gereğince idari para cezası kesilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön