28 / 03 / 2024

Eski Kaş Devlet Hastanesi binası müzeye mi dönüşecek?

Eski Kaş Devlet Hastanesi binası müzeye mi dönüşecek?

Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya'nın Kaş ilçesindeki antik Antiphellos yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi binasının müze olmasına dair yürütülen çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Zeybek tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Zeybek, ''Antalya'nın Kaş ilçesinde antik Antiphellos kenti yerleşkesi içinde bulunan eski Kaş Devlet Hastanesi 2015 yılında boşaltılarak, 2017 yılında Kaş Belediyesi'ne devredildi. Arkeolojik sit alanında bulunan eski hastane binası ve alanı şuan belediye araçlarının otoparkı olarak kullanılmaktadır. Eski hastane binasının bulunduğu alanda ve çevresinde çok sayıda tescilli ve tescilsiz arkeolojik kalıntının olması, binanın önemini daha da artırmaktadır. Binanın devredildiği Kaş Belediyesi'nin bu alan için henüz bir proje yapmamış olması, bu alanin nasıl kullanılacağı kamuoyu tarafından merakla takip edilmektedir. Kaş'ta bulunan etkin sivil toplum kuruluşlarının ilgili makamlara hastane alanında bir müze olması yönündeki talebi, hem Kaş ilçesinin kültürel mirasının korunması hem de örnek olması açısından haklı ve yerinde bir taleptir'' dedi.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek'in soruları:
1. Kaş ilçesinde mülkiyeti belediyeye verilen ve antik Antiphellos kenti yerleşkesi içinde bulunan  eski Kaş Devlet Hastanesinin müze olmasına dair bakanlığın bir çalışması var mıdır? Var ise hangi aşamadadır?

2. Kaş ilçesinde mülkiyeti belediyeye verilen ve antik Antiphellos kenti yerleşkesi içinde bulunan  eski Kaş Devlet Hastanesinin müze olmasına dair kaş merkezli sivil toplum kuruluşlarının  resmi taleplerine cevap verilmiş midir? Verilmiş ise süreç hangi aşamadadır?

3. Kaş ilçesinde mülkiyeti belediyeye verilen ve antik Antiphellos kenti yerleşkesi içinde bulunan  eski Kaş Devlet Hastanesinin plaj, sosyal tesis vb. olarak kullanımına dair yerel yönetimden bir  talep gelmiş midir? Talep gelmiş ise içeriği nedir?

4. Kaş ilçesinde antik Antiphellos kenti yerleşkesi içinde bulunan eski Devlet Hastanesi ve etrafındaki tarihi eserlerin tamamının belirlenmesine yönelik çalışma yapılmış mıdır? 


Geri Dön