20 / 04 / 2024

Eskişehir Fevzi Çakmak mahallesi kat artırımı istiyor!

Eskişehir Fevzi Çakmak mahallesi kat artırımı istiyor!

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Fevzi Çakmak Mahallesi halkı, imar planlarında yapı yüksekliği ve kat adedinin artırılmaması şikayetini dile getirdi. Muhtar Ayşe Çıraklı: Sosyal donatı olmadığı gerekçe gösterilerek mahalleye kat artırımı verilmiyor.



Mahalle sakinleri adına konuşan Fevzi Çakmak Mahalle Muhtarı Ayşe Çıraklı sosyal donatı olmadığı gerekçe gösterilerek mahalleye kat artırımı verilmediğini aktararak, "Mahallemizde 7 camii, şehir merkezinde bulunan park ve bahçeler, aile sağlık merkezi, hastane ile 3 tane okul bulunmaktadır. Bunlar birer sosyal donatı alanıdır. Mahallemizin şehre yakın olan mahallelerden biri olmasın karşın hizmet noktasında kat artımında sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştu. 


TOP BÜYÜKŞEHİR'DE 


Tepebaşı ve Büyükşehir Belediyesi ile kat artımı konusunda defalarca görüştüklerini söyleyen Muhtar Çırak, "Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç konunun kendileriyle alakası olmadığını konun asıl muhatabının Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Büyükşehir ile konu hakkında yazışmalar yaptık en son gelen cevabın altında 'kentsel dönüşüm ve afet riski' altına alınması halinde olabileceği yazıyor. Kentsel dönüşüm kararı alındığı zaman vatandaş borçlandırılacak," dedi, Çevre yoluna yakın yerlerde ve muhtarlıktan sonraki sokaklarda çok katlı binaların mevcut olduğunu belirten Çıraklı, "Aralarda neden 2 katlı evler bulunmakta. Bunun cevabını istiyoruz. 4 katlı bina yapımına izin vermelerini istiyoruz "dedi,


Eskişehir Anadolu


Geri Dön