28 / 03 / 2024

Eskişehir Odunpazarı Projesi'ne Tarihi Kentler Birliği'nden ödül geldi!

Eskişehir Odunpazarı Projesi'ne Tarihi Kentler Birliği'nden ödül geldi!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin Odunpazarı Bölgesi’nde yapım çalışmaları devam eden “Büyükşehir Belediyesi Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel-Turistik Gelişim Projesi” Tarihi Kentler Birliği tarafından proje ödülüne layık görüldü.



Ödül,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e verildi.


Antalya Expo Centre’daki Yapex Yapı Fuarı’nda düzenlenen ödül törenine Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Metin Sözen, Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf  Ziya Yılmaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.


Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel-Turistik Gelişim Projesi” Eskişehir’in geleneksel kent dokusunun yoğunlaştığı, kentin tarihi merkezi Odunpazarı’nda, tarihi dokunun etkileşim alanı sınırında bulunan bölgenin, kentin geleneksel değerlerinin izlerini taşıyan çalışma alanı, farklı sosyal grupların kullanımı doğrultusunda kültür odaklı işlevsel tasarım önerileriyle planlanarak Odunpazarı Evleri’nin de koruma ve kullanma kapsamındaki projesi, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görüldü.


Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen törende yaptığı konuşmada “Tarihi Kentler Birliği’nin kurulmasında diktiği fidanın bugün çınar olduğunu gördüğüm çok değerli dostum Metin Sözen, şehirlerin tarihinin yazılmasında temel taş olmuştur. Kendisine teşekkür borçluyuz. Tarihi Kentler Birliği’nde görev yapan ayrı ayrı teşekkür ile yetinmek istemiyorum. Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfı’nın tüm çalışanlarına bir Anadolu insanı olarak şükranlarımı sunuyorum. Fakat ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu ödül, projeleri hazırlayan mimarlarımızın, projecilerimizin eseridir. Ödülü, hepsinden önemlisi belediyeler olarak geçmişe sahip çıkmamızın destekçisi olan Eskişehirliler adına, mimarımız ve bu projeye olur veren meclis üyelerimiz adına alıyorum. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımıza şunu söylemek istiyorum: Hiç Kuşkum yokki, hepsi çok güzel işler yapmak istiyorlar. Ama bir söz akıllarından çıkmasın. Geçmişi bilmeyenler geleceği kuramazlar” şeklinde konuştu.


Ödül töreninden sonra Yapex Yapı Fuarı’nda incelemelerde bulunan Başkan Büyükerşen, Ataç ve Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin fuarda yoğun ilgi gören standını da ziyaret ederek çalışanlar ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön