24 / 04 / 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden dördüncü ödülünü aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden dördüncü ödülünü aldı!

Tarihi Kentler Birliği’nin ödül gerekçesinde, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente bütünsel bir bakış açısı ve sahip olduğu mirasa layık bir bilinç seviyesi sergilemesi nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür” ifadelerine yer verildi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nin düzenlediği yarışmada 4. kez ödüle layık görüldü. Birliğin ödül gerekçesinde, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente bütünsel bir bakış açısı ve sahip olduğu mirasa layık bir bilinç seviyesi sergilemesi nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür” ifadelerine yer verildi.


Türkiye’den 352 belediyenin üye olduğu Tarihi Kentler Birliği tarafından “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda ‘Uygulama Ödülü’ne layık görülen  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ödülünü aldı. Antalya’da düzenlenen törene katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in ödülünü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in elinden aldı. Tarihi Kentler Birliği’nin 2002, 2009 ve 2011 yıllarında düzenlediği yarışmalarda da ödül alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, birlikten 4. kez ödül almış oldu. 


Tarihi Kentler Birliği'nin yarışmasına 30 belediyenin 18 proje ve 32 uygulama ile katıldığını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentin tarihi değerlerini gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla yaptıkları çalışmaların ödüle layık bulunmasından mutluluk duyduklarını belirtti. Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, hayata geçirdiği ‘Buca Kasaplar Meydanı Semt Merkezi Restorasyonu’, ‘Ahmetağa Konağı Restorasyonu’ ve ‘Pazaryeri Mahallesi Semt Merkezi ve Tasarım Atölyesi Restorasyonu’ projeleriyle yarışmaya katıldıklarını ve üç projenin de Birlik tarafından ödüllendirildiğini hatırlattı. 


İzmir, ödüle doymuyor

Tarihi Kentler Birliği, ‘Uygulama Ödülü’nü “İzmir Büyükşehir Belediyesi, kente bütünsel bir bakış açısı ve sahip olduğu mirasa layık bir bilinç seviyesi sergilemesi nedeniyle bu ödüle layık görülmüştür” gerekçesiyle verdi. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği’nden ilk ödülünü 2002 yılında düzenlenen yarışmada aldı. Uygulama dalında “Bakımlı Cepheler-1448 Sokak Uygulaması” ve projelendirme dalında “Agora Çevresi Koruma- Geliştirme ve Yaşatma Projesi” ödüle değer bulundu. 2009 yılında “Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü”nü kazanan Büyükşehir Belediyesi; 2011 yılında düzenlenen yarışmada ise “Agora Kazı Evi Restorasyon Projesi”, “Pınarbaşı Hamamı Restorasyon Projesi”, “Kemeraltı Anafartalar Caddesi Cephe Düzenlemesi 3. ve 4. etap uygulamaları”, “Ayavukla Kilisesi Restorasyon Uygulaması” ve “Beith Hillel Sinagogu Restorasyon Projesi” ile başarı ödüllerinin sahibi olmuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön