25 / 04 / 2024

Eskişehir OSB'de yatırımcıya 1 günde arsa tahsisi!

Eskişehir OSB'de yatırımcıya 1 günde arsa tahsisi!

Son 4 yılda 93 yeni yatırımcıya 1,8 milyon metrekare arsa tahsis ettiklerini vurgulayan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, "Yatırımcılara bir gün içinde 10 bin metrekareden 300 bin metrekareye kadar arsayı, altyapısı hazır bir şekilde hemen teslim ediyoruz" dedi.



Köklü bir sanayi geçmişine sahip olan Eskişehir, 50 yıl önce kurulan organize sanayi bölgesi ile havacılık sanayi, beyaz eşya üretimi, makine imalat ve metal eşya imalatı gibi yüksek teknolojili ürün üretiminde ve ihracatında Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden biri haline geldi.

Dünya'da yer alan habere göre; Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, bölgenin mevcut durumu hakkında yaptığı açıklamada "Toplam 31,1 milyon metrekarelik büyüklüğü ile Türkiye'nin en büyük ikinci OSB'si olan Eskişehir OSB'nin 20 milyon metrekaresi yatırımcılara tahsis edildi. Söz konusu alanda 669 sanayi tesisi yer alıyor. Bu sanayi tesislerinden 563'ü fiilen üretimde. Geriye kalan 106 tesis ise inşaat ve proje aşamasında. Faal tesislerdeki çalışan sayısı 45 bin 200 kişi. Bu rakamın yeni yatırımların devreye girmesiyle 2023'te 55 bin kişiye, 2030'da ise 75 bin kişiye ulaşması hedefleniyor" dedi.

Eskişehir OSB de yatırımcıya 1 günde arsa tahsisi!

Eskişehir'in sahip olduğu özellikleri nedeniyle bir cazibe merkezi olduğunun altını çizen Başkan Küpeli, şöyle konuştu: 

"3 üniversitesi, nitelikli insan gücü varlığı, büyük şehirlere yakınlığı, karayolu ve demiryolu ulaşım ağlarının kesişme noktasında olmasi, modern ve rahat bir şehir yaşamının varlığı, en önemlisi de eksiksiz bir altyapıya sahip OSB'nin olması, Eskişehir'i hem dünyadaki hem de ülkemizdeki en önemli endüstri markalarının ana yatırım ve üretim merkezi haline gelmesini sağladı."

Son 4 yılda 93 yeni yatırım 

Eskişehir OSB'deki büyümenin esas göstergesinin son 4 yılda yerli ve yabancı yatırımcılara yapılan arsa tahsisleri olduğunun altını çizen Başkan Küpeli, "Bu kapsamda hem mevcut OSB alanından hem de 4 yıl önce yapılaşmaya açılan 1. Gelişme Bölgesi'nden olmak üzere toplam 93 yeni yatırımcıya 1 milyon 797 bin metrekarelik yeni yatırım yeri tahsis edildi. Bu yatırımların devreye girmesiyle yaklaşık 7 bin 500 kişiye iş imkânı sağlanacak. Eskişehir OSB'nin yeni genişleme sahası olan İmişehir'deki alanının, toplam büyüklüğü 4 milyon 840 bin metrekare. Bu alandan bugüne kadar 60 yeni yatırımcıya 1 milyon 218 bin metrekarelik bir alan tahsis edildi. Halen bu bölge içinde özellikle yüksek teknolojili ürün dallarında büyük çaplı yatırimlar yapmayı planlayan firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Eskişehir OSB de yatırımcıya 1 günde arsa tahsisi!

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ YATIRIMLAR İÇİN YENİ MODEL 

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, daha fazla yüksek teknoloji üreten firmayı bölgeye kazandırmak için bir model üzerinde çalıştıklarını belirterek şunları söyledi: "Sanayimizin mevcut orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürün dallarındaki yerini sağlamlaştıracağız. Yeni bir model üzerinde çalışıyoruz. Bu model ile yatırımcıların üzerinden bazı yükleri alacağız ve onlara özel imkanlar tanıyarak, EOSB 1. Gelişme Sahası'nda yatırım yapmalarına ortam sağlayacağız. İnovatif ve daha yüksek teknolojili ürünlerin üretilmesi için önemli bir adım olacak. Yatırım teşvikleri konusunda da ücretsiz danışmanlık sağlıyoruz. Firmaların en yüksek destekleri almaları için yardımcı oluyoruz."

Van Erciş'te OSB yer tahsisi için kuralar çekildi! 


Geri Dön