24 / 04 / 2024

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parselleri iptal edildi!

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parselleri iptal edildi!

Eskişehir Yolu Güney Tapulama ve İmar parsellerine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan plan, Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından yargıya taşınmıştı. Mahkemenin bilirkişi raporuna dayanarak verdiği iptal kararında , hak sahiplerinden, gereğinden fazla hisselendirilme yapıldığına dikkat çekildi.


Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Eskişehir yolu güneyinde imar parsellerine ,planlamanın kademeli birliktelik ilkesine, şehircilik esaslarına ve kamu yararına aykırı olması gerekçesiyle iptal davası açtık. Bölgedeki yapılaşma ve yoğunluk artacağını da belirterek açtığımız davada bilirkişi raporu lehimize gelerek, sosyal donatı ve alt yapı yetersizliğinin altını çizdi. Mahkeme iptal kararını verdi" dedi


Büyükşehir Belediyesinin iptal kararına rağmen aynı alanda yeni bir plan hazırladığını belirten Candan, "Yeni plana da dava açmaya hazırlanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi açılan davalardan şikayet ediyor, sürekli açılan davaları kaybediyor çünkü şehircilik ilkelerine göre hareket etmiyor ve haksız” diye konuştu.


Evrensel 


Geri Dön