18 / 04 / 2024

Eskişehir Yolu Güneyi imar planları iptal edildi!

Eskişehir Yolu Güneyi imar planları iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir Yolu güneyindeki tapulama ve imar planları Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından açılan dava sonucunda iptal edildi.




Eskişehir Yolu Güneyi Tapulama ve İmar parsellerine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı 7. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Eskişehir Yolu güneyindeki tapulama ve imar planları Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi tarafından açılan dava sonucunda iptal edildi. Ankara 7. İdare Mahkemesi, planlamanın kademeli birliktelik ilkesine, şehircilik esaslaıma ve kamu yararına aykırı olması sebebiyle iptaline karar verdi. 


Büyükşehir belediyesinin yeni planına da dava açmayı planladıklarını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Belediye başkanlığı yapmayan, Tvvitter'ın başından kalkmayan, Ankara'nın sorunları ile ilgilenmeyen, bir metre yapamadığı için kendi hükümeti tarafından metro yapım işi elinden alınan, Melih Gökçek'i twet değil parsel parsel takip ediyoruz. Bir kez daha parsel parsel geçmiş olsun diyoruz" dedi.



Özgür Gündem


Geri Dön