23 / 04 / 2024

Eskişehirde icradan satılık tavuk çiftliği! 2 milyon TLye!

Eskişehirde icradan satılık tavuk çiftliği! 2 milyon TLye!

Eskişehir 4. İcra Müdürlüğü, merkeze bağlı Karapazar Köyünde Ümmügül Özdamar adına kayıtlı 60 bin 113 metrekare kullanım alanına sahip araziyi ve üzerindeki yumurta tavukçuluğu yapılan tesisi satışa çıkardı



Eskişehir 4. İcra Müdürlüğü, merkeze bağlı Karapazar Köyünde Ümmügül Özdamar adına kayıtlı 60 bin 113 metrekare kullanım alanına sahip araziyi ve üzerindeki yumurta tavukçuluğu yapılan tesisi satışa çıkardı. 

Toplam 1 milyon 980 bin 45 lira tahmini bedelle satışa çıkarılan yumurta çiftliği 27 Aralık 2011 tarihinde yeni sahibini arayacak. Çiftlik, satılamadığı takdirde 6 Ocak 2012 tarihinde yeniden işleme girecek.

Detaylar şöyle:
T.C. ESKİŞEHİR 4. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN TAŞINMAZ AÇIK ARTTIRMA İLANI
2010/2477 Tal. Satılmasına karar verilen gayrimenkulün cinsi, kıymeti, adedi, evsafı: Aşağıda yazılı taşınmazların açık arttırma suretiyle satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiş olup, ilgililerinin adreslerine tebligat gönderilmiş olup, ilgililerinin adreslerinde tebligat yapılamaması halinde veya adresi bilinmeyenler için satış ilanının ilanen tebligat verine kaim olacağı ilan olunur.

I. TEFERRUAT BİLGİLERİ
Tavukhane   1 adet Yem silosu 2 adet
Tavuk hatları   5 adet Yem silosu altı helezonu 1 adet
Yem silosu   2 adet Yem helezonu 1 adet
Yem silosu altı helezonu 1 adet Gezer yem arabası 10 adet
Yem helezonu   1 adet Su deposu 5 adet
Gezer yem arabası  10 adet  Suluk 15 adet
Su deposu   5 adet Gübre bandı 30 adet
Suluk    15 adet  Gübre toplama ana bantı 1 adet
Gübre bantı   30 adet Hayvan toplama arabası 6 adet
Gübre toplama ana bantı 1 adet Yumurta toplama bantı 60 adet
Hayvan toplama arabası 6 adet Yumurta toplama ana hattı 1 adet Yumurta toplama bantı 60 adet Elektrik kumanda panosu 1 adet
Yumurta toplama ana hattı 1 adet  Hava emiş fanı 24 adet
Elektrik kumanda panosu 1 adet Hava emiş fanı 24 adet
Tavukhane   1 adet PET sistemi 6 adet Tavuk hatları   5 adet Shrink makinesi 1 adet

Taşınmaz Eskişehir Merkez Karapazar köyü sınırlan içinde. Eskişehir-Seyitgazi Karayolu sağında yola yaklaşık 700 m. mesafede ve derbent çiftliği ve yerleşim yeri batısında yak-laşık 1.5 km mesafede olup tapuda Eskişehir merkez Karapazar köyü Erikli mevki 3155 parselde kayıtlıdır.

Taşınmaz tapuda Ümügüllü ÖZDAMAR adına kayıtlıdır. Taşınmaz parselin alanı 60 113,73 m2'dir.
Taşınmaz tarla niteliğinde olup üzerine tavuk çiftliği yapılmış ve yumurta tavukçuluğu yapıldığı tespit edilmiştir. Keşif anında taşınmaz üzerinde bulunan kümeslerde tavuk olmadığı görülmüştür.
Keşif anında tavuk çiftliğinin 120.000 adet tavuk kapasiteli olduğu beyan edilmiştir.
Taşınmaz üzerindeki tavuk kümesi 2 adet olup iki kümes arasında bantla yumurta toplama tesisinin bulunduğu bina mevcuttur. Tesiste yem siloları ve sulama sistemi mevcuttur.
Tavuk kümesleri betonarme kolonlar ve kolonlar arası tuğla duvarla yapılmıştır. Çatı çelik profillerle yapılmış olup üzeri alüminyum panellerle kaplanmıştır. Zemin vakumlu beton yapılmış olan kümeslerin duvarları içeride ve dışarıda sıvanmış ve badana yapılmıştır. İki kümes arasında yumurta toplama sistemi ve bantların bulunduğu bölümün zeminin bir kısmı karo kaplanmıştır.
Tavuk kümesi için 2003 tarihinde inşaat ruhsatı alınmış olup yapı ruhsatında bir adet kümes için işlem yapıldığı ve inşaat alanının 1204,00 m2 olduğu görülmüştür. Tapuda yapılan cins değişikliğinde de bir adet kümes için işlem yapıldığı tescil bildirim beyannamesinden anlaşılmaktadır. Ancak dava konusu parsel üzerinde iki adet kümes olduğu ve iki kümes arasında yumurta toplama tesisi yapıldığı görülmüştür. Binalarm toplam alanı toplam 2408 m2 kümes 100,00 m2 yumurta toplama tesisi olduğu görülmüştür. Ayrıca yan parselde iki katlı bir bina olduğu ancak binanın parsel içinde olmadığı görülmüştür.
Dava konusu taşınmazın tapu kaydma teferruat listesi 27/03/2009 tarihinde tescil edilmiştir. Teferruat listesinde tavukhane, tavuk hatlan, tavuk silosu, yem silosu altı helezonu, yem helezonu, gezer yem arabası, su deposu, suluk, gübre bandı, gübre toplama ana bandı, hayvan toplama arabası, yumurta toplama bandı, yumurta toplama ana hattı, elektrik kumanda panosu, hava emiş fanı, pet sistemi shrink makinesi yazılmış olup bu listedeki teferruatlar tapu kaydında her iki adet kümes için ayrı ayrı yazılmıştır teferruatların tapu kay-dındaki değeri 463.830,00 TL olarak belirtilmiştir.
Binanın yaşı ve genel durumu dikkate alındığında yıpranma oranının %10 olacağı kanaatine varılmıştır. Taşınmaz Bayındırlık ve İskân Bakanlığı inşaat m2 maliyetleri cetvelinde III. Sınıf B gurubu yapı sınıfında olup 2010 yılı birim değeri 511,00TL/m2 olup 2011 yılı itibarı ile 511,00xl.08=551,88TL/m2'dir.
Dava konusu tesisin bulunuğu arazinin yerleşim yerlerine ve Eskişehir-Seyitgazi karayolu yakın olması, tarla vasfında iken üzerine binalar yapılarak arsa vasfı kazanması gibi özel-likleri dikkate alındığında taşınmazın birim değerinin 4,50 TL m2 olabileceği kanatine varılmıştır.
Taşınmazın kıymeti:
Arsa bedeli: 60113.73 m2x4,50 TL m2= 270.511,78 TL
Bina bedel: 2508,00 m2x551,88 TL m2 X(%100-%10)= 1.245.703,53 TL
Tapu kaydındaki teferruatların değeri tapu kaydındaki veriler üzerindeki değeri= 463.830,00 TL
Toplam= 1.980.045,31 TL

Bulunan bu değer taşınmazın yapı maliyet değeri ve arsanın serbest piyasa değeri olup, serbest piyasa şartlarında binanın ve tapu kaydındaki teferruat listesindeki değeri ile birlikte taşınmazın mevcut hali ile 2.000.000,00TL kıymetinde olabileceği kanatine varılmıştır. Tapu kaydında olan ruhsat alınmış bir adet kümes ve tapu kaydındaki teferruatların değeri dışında parsel üzerindeki diğer kümes ve yumurta toplama binası da değerlendirilmiş olup mesken olarak yapılmış olan iki katlı binanın parsel dışında olduğu kadastro bilirkişisi tarafından belirtildiğinden değerlendirmemiştir. Binanın bir kısmının ruhsatlı bir kısmının ruhsatsız olması taşınmazın değerinin belirlenmesinde dikkate alınmıştır. Taşınmazın üzerindeki mütemmim cüzi ile birlikte toplam değeri 2.000.000.00 TL'dir.

Satış şartları:
1-Satış 27/12/2011 günü saat: 14.00 -14.10 arasında Eskişehir Adliyesi Mezat Salonunda açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüç-hanlı alacaklılar varsa alacaklan mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 06/01/2012 günü aynı yerde ve saatlerde ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyçnin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2-Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi (TL) veya bu miktar kadar bir bankanın (kesin ve süresiz dosya numarası yazılarak) teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinden 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, damga resmi, %18 KDV tapu harcının yarısı ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler ve tapu harcının yarısı ihale bedelinden ödenir.
3-Ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile onbeş gün içinde Dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.
4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanunu'nun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, iki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir..
5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği verilebilir.
6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/2477 Tal. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 31/10/2011
(Ic. If. K. 126) (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.*: Bu örnek, bu yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan örnek 64'e karşılık gelmektedir.
(Basın: 71754)

Detaylı bilgi için tıklayın
Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön