26 / 04 / 2024

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım oluşturacak Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin iş birliğinde imzalanacak.



Eskişehir'in hâlihazırda gerçekleşen kentsel dönüşüm uygulamalarına bütüncül bir yaklaşım getirmesi planlanan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin tarafından hazırlandı.

Eskişehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Belediye Meclisi öncesi Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Sarayı’nda imzalanan sözleşme kapsamında deprem başta olmak üzere şehre afet risklerini, yenilenmesi gereken yapı stokunu ve eskiyen kent dokusunu esas alarak kentsel dönüşüm uygulamalarını şekillendirecek Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi gerçekleşen protokol ile hayata geçti. 

Eskişehir in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın katıldığı imza töreninde önemli açıklamalarda bulunan Başkan Büyükerşen, öncelikli müdahale alanları belirleyip kıt kaynakların israfını ve dezenformasyona engel olacak bu iş birliğinin Eskişehir’in geleceğine büyük katkı sunacağı kaydedildi. Bu çalışmayı yapan Büyükşehir Belediyeleri olduğunu ancak Türkiye’de ilk kez Eskişehir’de ilçe belediyeleri ile birlikte koordineli bir şekilde bu çalışmanın yapılacağını belirten Başkan Büyükerşen, Kazım Kurt ve Ahmet Ataç’a da işbirliği nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Eskişehir in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Öncelikli olarak şehrimizin nüfus ve yapı yoğunluğunun büyük kısmından meydana gelen Tepebaşı ve Odunpazarı ilçeleri için hazırlanması planlanan Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi için ortak akıl oluşturularak, Eskişehir’in geleceğini şekillendirmesi planlanan kentsel dönüşüm yol haritası hazırlanacak. Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin teknik kadroları ile ilgili paydaşların temsilcilerinden oluşacak çalışma grubu tarafından hazırlanaca strateji belgesi, kentin ilgili tüm aktörlerinin katkıları ile tamamlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulacak.


Geri Dön