25 / 04 / 2024

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir'de kentsel dönüşüm atağı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Dönüşümde öncelik Odunpazarı ve Tepebaşı'na verilecek.



Anadolu Gazetesi köşe yazarı Kerem Akyıl, bugünkü köşesinde Eskişehir'deki kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İşte Kerem Akyıl'ın o yazısı...

Türkiye'nin en önemli meselelerinden biri de kentsel dönüşüm. Şimdi itiraf edelim; bizler 1960'lı yıllarda kentlerimizi planlamalı ve kendi yaptığımız planlara da sadık kalmalıydık. Ancak "Kentsel Dönüşüm"le değil de daha ziyade "Rantsal Bölüşüm"le ilgilendik. Bu konuda hiçbir partinin diğerinden farklı olmadığını düşünüyorum. İşin içine 'Rant' girdiği zaman bizde partilerin sembolleri gider ve yerine Amerikan Doları'nın sembolü gelir.

Ancak Eskişehir bu konuda da diğer şehirlerden farklı. Yıllardır kentin gelişimini ve insani yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen bir yerel yönetim anlayışına sahibiz.

Eskişehir de kentsel dönüşüm atağı!

Son olarak Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleriyle birlikte bir kentsel dönüşüm protokolü imzalandı. Hayırlısı olsun...

Bu protokole göre Eskişehir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncelikle planlanacak. Bu planlamada da dış ilçeler değil, nüfusun yoğun yaşadığı Odunpazarı ve Tepebaşı İlçeleri öncelikli olacak. Söz konusu beledriyelerin teknik ekipleri birbirleriyle ortak çalışarak projelendirme yapacaklar.

Kentsel dönüşüm çok hassas bir konu. Hızla 'Rantsal Bölüşüm'e evrilmesi olası. Dolayısıyla çok iyi ve kılı kırk yaran bir planlama olması şart. Zaten bizim yaşadığımız şehirlerde karşılaştığımız çoğu sorun, vaktiyle iy planlama yapamadığımız için var. Bu sorunları çözmek için sağlam bir planlama yapmazsak, sorunlarımızı çözmek lerine daha da artırabiliriz.

Eskişehir'in Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi hazırlanıyor!

Geri Dön