28 / 03 / 2024

Niğde ve Nevşehir'de kentsel dönüşüm yerinde incelendi!

Niğde ve Nevşehir'de kentsel dönüşüm yerinde incelendi!

TOKI Başkanı Mehmet Ergün Turan, idarenin yürüttüğü Kentsel Dönüşüm projelerini "yerinde" takip ediyor. Niğde ve Nevşehir'de kentsel dönüşüm yerinde incelendi.Turan 'TOKİ olarak Kentsel Dönüşüm çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz' dedi.



Geçen hafta Kırıkkale ve Kırşehir'deki projeleri yerinde inceleyen Turan dün de Niğde ve Nevşehir'deki Kentsel Dönüşüm proje alanlarında inceleme yaparak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turan, "Kentlerin dokusunu bozmadan, yöresel mimaride konutlar inşa etmek amacıyla birimlerimizi daha güçlü hale getiriyoruz. Önümüzdeki dönemde Kentsel Dönüşüm ve alt gelir gruplarına yönelik konut çalışmalarına ağırlık vereceğiz" ifadesini kullandı. 


TOKİ Başkanı Turan, idarenin yürüttüğü projeleri yerinde incelemek amacıyla saha çalışmalarında bulundu. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ı makamında ziyaret eden  TOKİ  Başkanı, Efendibey Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesini inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 


Görüşmede Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Çiftlik Belediye Başkanı Serkan Güzel, Gevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan ve TOKİ yetkilileri de bulundu. 


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan yaptığı konuşmada, "Niğde'de önemli projelerimiz bulunuyor. Bu projeleri geliştirmek ve incelemelerde bulunmak amacıyla Niğde'deyiz. 

TOKİ olarak Kentsel Dönüşüm çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz" dedi.

 

TOKİ YENİ BİR DÖNEME GİRDİ 


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da, "TOKl'nin yeni Başkanı Mehmet Ergün Turan ile Kentsel Dönüşümün bir ivme kazanacağını düşünüyorum. Şu anki çalışmalar da bunu gösteriyor. Bu ziyaretten, sizlerle birlikte TOKİ'nin yeni bir döneme girdiğini anlıyoruz." dedi. 

Mehmet Ergün Turan, Niğde'deki incelemelerin ardından beraberindeki TOKİ heyeti ile birlikte Nevşehir'e geçerek Nevşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndegerçekleştirilen, Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 754 konutun bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Burada Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve konutların yapım işini üstlenen firma yöneticileri tarafından karşılanan TOKİ Başkanı Turan'a firma yöneticileri sürdürülen çalışmalara ilişkin brifingverdi. Turan, daha sonra Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde yapımı tamamlanma noktasına getirilen 419 konutun yer aldığı inşaat alanında incelemelerini devam ettirdi. 


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan yaptığı incelemelerin ardından Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver'i makamında ziyaret etti. 

Ünver, TOKİ'nin Nevşehir'deki konut açığının kapatılması, modern bir kent dinamiğinin oluşumunda büyük katkılar sağladığını belirterek, TOKİ Başkanı Ergün'e Nevşehirliler adına teşekkür etti. 


Gazete Hakikat


Geri Dön