27 / 04 / 2024

Esnaf iş yerlerinin kapısına kilit vuracak!

Esnaf iş yerlerinin kapısına kilit vuracak!

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, koronavirüs kapsamında alınacak önlemlerin, esnafta ekonomik çöküntü yaratmaması gerektiğini bildirdi. Palandöken, ''Eğer bu önlemler alınmazsa, çok sayıda esnaf arkadaşımız, tamamen kapısına kilit vuracak” dedi.



Koronavirüs ikinci dalgasıyla birlikte önceki gün açıklanan kısıtlama tedbirleri, esnaf kesimini memnun etmedi. Dünya'dan Hüseyin Gökçe'nin haberine göre; esnafın üst örgütü Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfedarasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, zaten 8 ay boyunca iş yapamayan esnafın, bu süreçte kapalı kalmasının kapıya kilit vurulması sonucunu doğuracağını kaydetti. Palandöken, kapanan işletmelerde SGK primleri, vergiler ve işçi maaşlarının devlet tarafından üstlenilmesi gerektiğini anlattı. 

Son açıklanan paket hakkında açıklamalarda bulunan Bendevi Palandöken, insan sağlığının her şeyin önünde olduğunu ancak bunun korunması için alınacak önlemlerin, esnafta ekonomik çöküntü yaratmaması gerektiğinden bahsetti.

Lokanta, kafe, servis, kantin, sinema, internet cafe gibi meslek gruplarında sayıları milyona yaklaşan esnafın bir anda kapatılmasının ciddi sorunlara neden olacağını anlatan Palandöken, “Bunların önemli bir bölümü kirasını ödeyemeyecek, 1 milyona yakın istihdam sağlayan arkadaşlarımız maaş ödeyemeyecek. Zaten 8 aydır iş yapamayan esnaf bu süreci nasıl geçirecek?” dedi.

Kapatma kararı ile beraber esnaf için acil önlem paketinin de devreye alınmasının gerektiğinden bahseden Palandöken, “Eğer esnaf kapatılıyorsa, o zaman vergi alınmayacak, maaş ve primler devlet tarafından karşılanacak. esnaf tamamen diken üstünde. Eğer bu önlemler alınmazsa, çok sayıda esnaf arkadaşımız, tamamen kapısına kilit vuracak” açıklamasında bulundu.


Geri Dön