19 / 04 / 2024

Esray, yeni tesis yatırımı yapıyor!

Esray, yeni tesis yatırımı yapıyor!

Yeni fabrikalarının inşaatı ve makine alımı için yaklaşık 3 milyon Euro'luk yatırım yapacaklarını açıklayan Esray Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Yanar, söz konusu tesisi bu yıl içinde tamamlayacaklarını söyledi.



Knorr marka fren sistemi ile donatılan vagonları, İSDEMİR sahasında dizi halinde çalıştırmaya başladıklarını söyleyen Ramazan Yanar, vagonlardan memnun kalan İSDEMİR yetkililerinin, altı dingilli yeni vagonlarla taşman yükün iki katma çıktığı açıklaması yaptıklarını belirtti. Vagon, araç üstü ekipman, hat konteyner ve bunların her türlü yedek parçasının üretimini gerçekleştirdiklerini ifade eden Ramazan Yanar, "Demir-çelik ana sanayii için ürettiğimiz vagonlar, yüksek sıcaklıktan etkilenmeyen, 600 ila 800 derece sıcaklıkta çalışan vagonlar" dedi. Demir-çelik sektöründe Karabük Demir Çelik İşletmeleri'nin (KARDEMİR) ardından İSDEMİR'den sipariş aldıkları bilgisini veren Yanar, "KARDEMİR için ürettiğimiz vagon kütük demir taşırken, İSDEMİR için ürettiğimiz vagon; rulo sac, slap ve kütük olmak üzere üç farklı ürün taşıyor. Farklı ürünleri taşırken vagon üzerinde herhangi bir değişikliğe gerek duyulmuyor. Geliştirdiğimiz tasarım sayesinde vagon her üç ürünü de taşıyabiliyor. Bu inovatif ürün, taşıma esnasında zaman kaybını azaltıyor" şeklinde konuştu. 


"2015'te 40 adet balast vagon teslim ettik"

Büyüme yolunda gerekli yatırımlara devam ettiklerini söyleyen Yanar, TÜLOMSAŞ ile birlikte TCDD nin kullanması için 10 bar basınçla çalışan 40 adet yeni nesil balast vagonu üretimini 2015 yılı ilk yarısında tamamlayarak, teslimatını gerçekleştirdiklerini söyledi. Balast vagon üretimlerinin yanı sıra diğer üretim faaliyetlerine de değinen Yanar, "Bugüne kadar DE 24000 tipi lokomotiflerin makinist kabinlerinin modernizasyonu, GE Power Haul lokomotiflerinin yüksek risk parçalarının üretimi, Hyundai Rotem lokomotiflerinin elektrik dolaplarının üretimini gerçekleştirdik" dedi. 


Üretim kalitelerini sahip oldukları belgelerle ortaya koyduklarını ifade eden Ramazan Yanar, "Avrupa'da, demiryollarına kaynaklı imalat yapan firmaların, üretim kalitelerini belgeleyen en üst standart olan EN 15085 ve EN 3834 belgesini alan ük firmalardan biriyiz. Üretimi EN 9001, EN 14001 ve OHSAS 18001 standartları*' na uygun şekilde yapıyoruz" diye konuştu. 


"Bu yıl ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz"

Demiryolu araçlarında geçen yılın son aylarında yüksek rakamlarda ihracat bağlantısı yaptıklarını vurgulayan Yanar, "İhracatımızı her anlamda zor bir pazar olan Almanya'ya yapıyoruz. Bu da güvenimizi artırıyor. Bu yıl için hedefimiz mevcudun çok üzerinde ihracat bağlantısı yapmak" dedi. 


Demiryolu ve taşımacılık sektörlerine özel üretim yapmak için 2007 yılında kurulduklarını bildiren Ramazan Yanar, Eskişehir OSB'de mevcut 6 bin 500 metrekare kapalı alana ilave olarak 7 bin 500 metrekare daha kapalı alan inşaatının bittiğini söyledi. 22 bin metrekarelik alanda faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Ramazan Yanar, "Demiryolu sektörüne yaptığımız üretimlerin yanı sıra araç üstü ekipman üretimindeki deneyimimizi Tırsan markasıyla birleştirdik. Tırsan şasi üzerine kasa da üretiyoruz" diye konuştu. 


Dünya 


Geri Dön