26 / 04 / 2024

Eston Şehir Koru’da 60 ay 0 faiz fırsatı!

Eston Şehir Koru’da 60 ay 0 faiz fırsatı!

İkinci faz satışlarının başladığı Eston Şehir Koru projesi hakkında Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat ile röportaj yaptık. Polat, proje hakkında tüm merak edilenleri anlattı...        



Eston Şehir Koru’da 60 ay 0 faiz fırsatı!

Öncelikle sizi biraz tanıyabilir miyiz?
Türkiye’nin ilk uluslararası müteahhitlerinden Polatyol’un Yönetim Kurulu Üyesi’yim. Biraz Polatyol’dan bahsetmek isterim. Polatyol son 40 yılda 9 ülkede 2 milyar dolarlık işler yaptı. Geçtiğimiz yıl dünyanın en büyük 250 müteahhidi listesine girmeyi başardık. Enerji çok önem verdiğimiz sektörlerden biri… Enerji üretim ve satışı yapıyoruz. Kütahya’da yerli kömür kullanan termik santral ve bir HES imiz var. Taahhüt tarafında 2017’nin son çeyreğinde Gürcistan ve Kuveyt’te ciddi altyapı ihaleleri kazandık. Bu işlerin hiçbiri milli bütçeli değil. Dünya Bankası, Asya Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası gibi yurtdışı uluslararası kredili işler. Afrika’daki iş fırsatlarını değerlendirmeye başladık. Bazı Afrika ülkelerine odaklandık.  Polatyol’un bugün Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Kuveyt’te devam eden taahhüt işlerinin büyüklüğü 1.5 milyar doların üzerine çıktı. 

Gayrimenkul Polatyol için önemli bir dönüşüm oldu. 2014’te İstanbul’da çok iddialı bir gayrimenkul geliştirme projesi olan Eston Şehir’i satın aldık. Eston Şehir’de yaklaşık 1 milyon metrekare gayrimenkul geliştirme projesi hazırladık. Sadece buradan 2.5 milyar dolar satış geliri bekliyoruz. Bu kapsamda 50 bin metrekarede 315 birimlik Eston Şehir Mahallem’i tamamladık. Eston Şehir Koru projemize başladık. 

Eston Şehir Koru projesinin özellikleri nelerdir?
Eston Şehir Koru, Polatyol’un ikinci gayrimenkul geliştirme projesi. Çok özendik, çok ince düşündük. Eston Şehir Koru’yu tasarlarken Bahçeşehir’in gerçek dokusuna uygun olmasına özen gösterdik. Yatay ve az katlı mimariye sahip bir proje hazırladık. İnsanların gerçekten nefes alacağı meydanlar oluşturduk. Eston Şehir Koru projesi 215 dönüm arazi üzerinde kuruldu. 90 dönüm tamamen yeşil alan olarak planlandı. 25 dönüm aktivite ve oyun alanımız var. Proje tamamlandığında yaklaşık 1700 adet ağaç ve 26 bin 500 ağaççık ve süs bitkisi bulunan bir korumuz olacak.

Açık hava sineması, amfi tiyatrosu, meyve bahçeleri, göleti ve evcil hayvan parkı gibi eşsiz imkânlarıyla insanları çok mutlu edecek. Eston Şehir Koru projesinde; ağırlıklı olarak Villa, Katlı Villa, 5 katlı Koru Konakları ve 7-8 katlı Koru Evleri’yle toplam 1090 konut ve 31 ticari birim inşa ediyoruz. Eston Şehir Koru 3. Havalimanı, 3. Köprü bağlantı yolları, Kanal İstanbul,  metro ve hızlı tren hattına yakınlığıyla gerçekten çok özel bir konuma sahip.  Yüksek prim potansiyelinin yanı sıra ticari imkanlarıyla da dikkat çekici. Projede 2+1’den 5,5+1’e kadar uzanan konut tiplerinin metrekaresini 5 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunduk. Yatırım maliyeti yaklaşık 850 milyon milyon TL oldu. 

Eston Şehir Koru’da 60 ay 0 faiz fırsatı!

Eston Şehir Koru'da mevcut bir kampanya var mı? Satışlar nasıl gidiyor? Projenin ne kadarı satıldı?
Ekonomik ve siyasi konjonktürün olumsuz etkilerine rağmen, satışlarımız çok başarılı gidiyor. İyi projenin her zaman iyi satış yapacağına inananlardanım. Eston Şehir Koru gerek lokasyonu, gerek az yoğunluklu ve yeşille iç içe tasarımıyla çok ilgi görüyor. Planladığımız hedeflere uygun seviyedeyiz. Eston Şehir Koru projesinde ikinci faz satışlar başladı. Satışa çıkarılan Koru Daireler için yapılan lansman kampanyasında çok cazip ödeme koşulları sunuluyor. ‘Koru Daireler’i ekstra yüzde 5 indirimle ve 60 ay sıfır faizle satın almak mümkün... Kampanya kapsamında 120 ay vadeli ödeme tercih edilmesi halinde yüzde 0,95 faiz oranı geçerli olacak. Eston Şehir Koru’da, yeni kampanya ile 2+1 dairelerin aylık taksitleri 4 bin 600 TL' den başlıyor.  

Projeye yabancıların ilgilisi nasıl?
Eston Şehir Koru’da yabancılara özel bir çalışmamız yok. Tabi ki ilgilenen ve ev alanlar var. Ama çok az sayıda olduğunu söyleyebilirim. 

Siz yabancıya gayrimenkul satışına nasıl bakıyorsunuz?
Yabancıya gayrimenkul satışını en önemli ihracat kalemlerinden biri olarak görüyoruz. İhracata dayalı bir büyüme modeli benimseyen Türkiye ekonomisinin en ciddi araçlarından biri gayrimenkul satışıdır. 

Eston Şehir Koru’da 60 ay 0 faiz fırsatı!

Eston Şehir Koru'nun reklam filminde Serdar Kılıç rol almıştı. Yeni reklam filmi olacak mı? Olursa yine ünlü bir isimle mi çalışmayı düşünüyorsunuz?  Reklamdan nasıl geri dönüşler aldınız?
Çok güzel geri dönüşü oldu. Serdar Kılıç gerçekten geniş kitleler tarafından çok sevilen bir isim. Serdar Kılıç çok özel bir tercihti. Doğayla kopan bağımızın yeniden onarılması konusundaki hassasiyeti, Eston Şehir Koru’yu tasarlarken oluşturduğumuz hedeflerle bire bir örtüşüyordu. Çok güzel bir sürpriz yaptı ve bizimle yaptığı işbirliğinden kazandığı paranın tamamını Anadolu’daki çocukların doğayla yeniden tanışması ve eğitimleri için kullanacağını açıkladı. Bu güzel tavır da Eston Şehir Koru’nun ruhuna çok uygundu. 
Yeni reklam filmimiz yayına girdi. Çok sevilen bir sanatçı Gökhan Alkan filmimizde oynadı. Çok güzel bir çalışma oldu. Kampanyamızı ve projemizi çok iyi anlatan bir film olduğuna inanıyoruz. 

Eston Şehir Koru'da yaşam ne zaman başlayacak?
Eston Şehir 2019 yılı sonunda tamamlanacak.

Eston Şehir Koru’da 60 ay 0 faiz fırsatı!

Eston Şehir projesi oldukça büyük. Daha önce bu büyüklükte proje yapmış mıydınız?
Gayrimenkul geliştirme konusunda Eston Şehir Mahallem ilk projemizdi. Eston Şehir Koru bu alandaki ikinci çalışmamız. Polatyol olarak gayrimenkul sektöründe büyük hedeflerimiz var. Uluslararası düzeyde bir oyuncu olmaya kararlıyız. 

Yeni proje planlarınız var mı?
Elbette var. Ancak size açıklayacağımız aşamaya henüz gelmedi. Netleştiği anda sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyacağız. 
    
Web: http://estonsehir.com/


Geri Dön