26 / 04 / 2024

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 1,1 geriledi!

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi yüzde 1,1 geriledi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1,1 gerileme gösterdi. İşte detaylar...



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin merakla beklenen nisan ayı mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi verilerini resmen açıkladı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, toplamda 19 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Nisan ayında, Mart'a göre yüzde 1.1 azalma gösterdi. Yine açıklanan resmi rakamlara göre, söz konusu inşaat üretimi, 2021 yılının nisan ayına göre de yüzde 3 artış gösterdi.

Euro Bölgesi nde inşaat üretimi yüzde 1,1 geriledi!

Yine açıklanan resmi rakamlara göre, AB'de ise inşaat üretimi nisanda önceki aya kıyasla yüzde 1.2 düşüş gösterirken, 2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 3 arttı. 

Avrupa Birliği ülkeleri arasında nisanda inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 1,.2 ile Fransa'da, yüzde 0.9 ile Finlandiya'da ve yüzde 0.2 ile İspanya'da görüldü.

Merakla beklenen rakamlara göre, en fazla düşüş ise yüzde 7.4 ile Slovenya'da, yüzde 5.9 ile Macaristan'da ve yüzde 5.1 ile de Polonya'da görüldü.

Konut maliyetleri Euro Bölgesi'nde enflasyonu artırıyor!

Peker GYO, Almanya'da 2.4 milyon TL'ye gayrimenkul aldı!

AB Hırvatistan ve Bulgaristan'ı Euro Bölgesi’ne almaya hazırlanıyor!


Geri Dön