25 / 04 / 2024

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi şubatta yüzde 1,5 düştü!

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi şubatta yüzde 1,5 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), verilerine göre; Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.



Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin şubat ayı mevsimsellikten arındırılan inşaat üretimi verilerini açıkladı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 19 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubat ayında ocak ayına göre yüzde 1,5 azaldı. İnşaat üretimi, geçtiğimiz yılın şubat ayına göre ise yüzde 0,9 düşüş kaydetti.

AB'de inşaat üretimi, şubat ayından ocak ayına göre yüzde 1, geçtiğimiz aynı dönemine göre ise yüzde 0,9 düştü. AB ülkeleri arasında şubatta inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 6,8 ile Slovenya, yüzde 6,2 ile Macaristan ve yüzde 3,2 ile Polonya’da yaşandı.

En fazla düşüş ise yüzde 4,6 ile Romanya, yüzde 2,4 ile Hollanda ve yüzde 2,2 ile Belçika’da gerçekleşti. Açıklanan veriler, AB ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin geniş ölçüde yürürlüğe girdiği mart ayını kapsamıyor. 


Geri Dön