19 / 04 / 2024

Euro Bölgesi inşaat 2020 şubat

Euro Bölgesi inşaat 2020 şubat

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), verilerine göre; Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 düşüş gösterdi.

Deprem bölgesinde inşaat sektöründe işçi sıkıntısı çok büyük! 

Deprem bölgesindeki illerde inşaat faaliyetleri devam ederken bu illerin bir yandan toparlanması için mevcut iş yerleri de 6 Şubat öncesine dönmeye çalışıyorlar. Yoğun göç veren şehirlerde işçi sıkıntısı da artarak devam ediyor. İşverenler şehir dışından getirdiği işçileri otellere yerleştiriyor.

Euro Bölgesi bankaları açıkladı! Mortgage başvuruları toparlanabilir

Euro Bölgesi bankaları, ipotek ve firmalara verilen krediler ile ilgili olarak talepte toparlanma beklediği açıklamasında bulunuldu.

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,4 yükseldi. Buna göre, Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, eylül ayında ağustos ayına oranla yüzde 0,4 artış gösterdiği açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Fahiş inşaat maliyetlerine ilişkin şok açıklama! Gerekirse kanuni düzenleme ile bu fırsatçılığın önüne geçilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki inşaat maliyetlerinin artışını nasıl engelleneceğine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Özhaseki kanuni düzenlemeyi işaret etti.

Euro bölgesinde enflasyon son 2 yılın altına gerilerken euro kuru 30,16 TL oldu! 

Euro Bölgesi'nde ekim ayı tüketici fiyatları yıllık bazda düşüşe geçti. Böylece son 2 yılın en düşük seviyesini test ederken, Euro kuru ise 30.16 TL seviyesinde değerleniyor...

Euro Bölgesi'nde enflasyon Temmuz'da yıllık bazda yükseldi!

Temmuz'da bir önceki aya oranla yüzde 0,1 gerileyen Euro Bölgesi'ndeki enflasyon rakamları yıllık olarak ise yüzde 5,3 seviyesinde belirlendi.

Euro Bölgesi'ndeki kredi talebinde sert düşüş!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Banka Kredi Anketi'ne göre, Avro Bölgesi'nde hem firmalar hem de hanehalkının kredi talebi keskin bir biçimde azalış gösterirken, bankaların takipteki kredilere yönelik endişesi de artıyor.

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon tahminleri geride bıraktı!

Euro Bölgesi’nde çekirdek enflasyon Haziran ayında yapılan bütün tahminleri aşarak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) gelecek haftaki toplantıda faiz artıracağı beklentisini güçlü hale getirdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Nisan ayında yüzde 0,4 azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin nisan ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, nisanda bir önceki aya göre yüzde 0,4 azaldı.

IMF'den Euro Bölgesi için belirsizlik uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva yaptığı açıklamada Avro Bölgesi'nde büyüme için aşağı yönlü, enflasyon için yukarı yönlü riskler olduğunu ve belirsizliğin yüksek seyrettiğini belirtti.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar yüzde 1,2 azaldı!

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar yüzde 1,2 geriledi. en fazla düşüş yüzde 2,7 ile Letonya'da oldu. İşte detaylar...

Euro Bölgesi inşaat 2020 şubat Haberi

Euro Bölgesi inşaat 2020 şubat

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Euro Bölgesi'nin şubat ayı mevsimsellikten arındırılan inşaat üretimi verilerini açıkladı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 19 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubat ayında ocak ayına göre yüzde 1,5 azaldı. İnşaat üretimi, geçtiğimiz yılın şubat ayına göre ise yüzde 0,9 düşüş kaydetti.

AB'de inşaat üretimi, şubat ayından ocak ayına göre yüzde 1, geçtiğimiz aynı dönemine göre ise yüzde 0,9 düştü. AB ülkeleri arasında şubatta inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla artış yüzde 6,8 ile Slovenya, yüzde 6,2 ile Macaristan ve yüzde 3,2 ile Polonya’da yaşandı.

En fazla düşüş ise yüzde 4,6 ile Romanya, yüzde 2,4 ile Hollanda ve yüzde 2,2 ile Belçika’da gerçekleşti. Açıklanan veriler, AB ülkelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerinin geniş ölçüde yürürlüğe girdiği mart ayını...