18 / 04 / 2024

Ev alacaklara 15 bin TL destek projesi ne zaman yürürlüğe girecek?

Ev alacaklara 15 bin TL destek projesi ne zaman yürürlüğe girecek?

Hükümet, yeni müjdeler için kolları sıvadı. Şubat ve Mart'ta yürürlüğe girecek düzenlemeler ile ev alacaklara 15 bin liralık destek, mevsimlik işçiye sigorta, gençlere proje bazlı hibe gelecek...



Hükümet, yeni müjdeler için kolları sıvadı. Şubat ve Mart'ta yürürlüğe girecek düzenlemeler ile ev alacaklara 15 bin liralık destek, mevsimlik işçiye sigorta, gençlere proje bazlı hibe gelecek...


2016 Eylem Planı'ndaki vaat ve reformların yüzde 30'u gerçekleşirken, Meclis'te görüşülenlerle birlikte bu oran yüzde 66'ya çıkıyor. Hükümet, şimdi de yeni müjdeler için kolları sıvadı. Şubat ve Mart ayında verilecek müjdelere odaklanan hükümet, ev alacaklara destekten atama bekleyenlere, kadrodan krediye toplumun pek çok kesimini ilgilendiren düzenlemeler için çalışmalara başladı. İşte Şubat ve Mart'ta atılacak adımlardan öne çıkanlar: 


MEVSİMLİK İŞÇİYE SİGORTA: Mevsimlik tarım işçisi kadınlarla ev eksenli çalışan kadınların sosyal güvenceden daha kolay faydalanmaları sağlanacak. Böylece sigortasız çalışan sayısı azaltılacak. 


GENÇLER UNUTULMADI: Gençlerin kısa film, ilk film, kitap, dergi gibi sanatsal çalışmaları ile sportif faaliyetlerine proje bazlı karşılıksız destek verilecek.


ÜCRETSİZ İNTERNET: Yoksul ailelere belirli ölçütlerde ücretsiz internet erişimi sağlanacak. Gençler için de benzer bir adım atılacak. 


EV ALANA 15 BİN TL DESTEK: Konut hesabı açtırıp en az 3 yıl ödeme yapanlara 15 bin liraya kadar 'devlet desteği' sağlanacak. Bu tutar Bakanlar Kurulu kararı ile artırılabilecek. Destekten, evi olmayanlar, aldıkları ilk ev için yararlanabilecek.


30 BİN ÖĞRETMEN ALINACAK: 30 bin öğretmen ataması için süreç başladı. Bugün alınmaya başlanan atama başvuruları 8 Şubat'a kadar devam ediyor.


Takvim 


Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Hükümetin Eylem Planı'nda 21 Mart'a kadar gerçekleştireceği bahar müjdelerinin arasında mevsimlik tarım işçisi kadınlar ile ev hanımlarının sosyal güvenceye alınması ve yoksul ailelere belirli ölçütlerle internet erişimi imkanı sağlanması yer alıyor.


1 Kasım öncesinde halka söz verdiği seçim vaatlerinin yüzde 66'sını hayata geçiren AK Parti Hükümeti, kalan vaatleri için hız kesmeden çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki 3 içerisinde hayat geçirilmesi planlanan çalışmalardan ilki izinsiz yapılara kentsel dönüşüme girme şartıyla elektrik ve su bağlantısı yapılması olacak. Bunun için de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, Maliye, Kalkınma ve Enerji Bakanlıkları hazırlıklarını sürdürüyor.


YOKSUL AİLELERE ÜCRETSİZ İNTERNET

İkinci müjde ise yoksul ailelerin çocuklarının internet kafelerden korunması için evlerine belirli ölçütlerle internet verilmesi olacak. Bu çalışma için Aile, Kalkınma, Maliye, Ulaştırma Bakanlıkları son hazırlıkları yapıyor. Tespit edilen, belli bir gelirin altındaki ailelere internet erişim paketi sunulacak. Bu korumalı aile internet paketi olacak.


EV SAHİBİ OLMAK İSTEYENLERE YARDIM

Ev sahibi olmak isteyenler konut hesabı açtırıp en az 3 yıl ödeme yaparsa 15 bin liraya kadar devlet desteği sağlanacak. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin TSE ve patent belgelerinin maliyetlerinin Devlet tarafından karşılanması sağlanacak.


KADINLARA SOSYAL GÜVENCE

Mevsimlik tarım işçisi kadınlarla ev eksenli çalışan kadınlar da sosyal güvenceden faydalanacak. Mevsimlik tarım işçileri ile göçer ve yarı göçerlerin çocuklarının okullaşmasına yönelik tedbirler alınacak. Öğrenim gören gençlerin pasaport harcı kaldırılacak.


GENÇLERE KÜLTÜREL DESTEK

Bahar müjdeleri kapsamında tarihin önemli şahsiyetleri ve olayları ile masal kahramanlarının belgesel, dizi ve çizgi filmlere dönüştürülerek tanıtımının yapılması desteklenecek. Çocukların sevebilecekleri ve sorumlu birer birey olarak yetişmelerini sağlayacak içeriğe sahip bilgisayar oyunlarının ve animasyonların üretilmesi teşvik edilecek. Gençlerin kısa film, ilk film, kitap, dergi gibi sanatsal çalışmaları ile sportif faaliyetlerine proje bazlı karşılıksız destek verilecek.


ÖĞRETMEN ATAMALARI BAŞLADI

Opera ve tiyatrolara yönelik destek paketi de kısa süre içinde hayata geçirilecek. Binlerce öğretmen adayını ilgilendiren 30 bin öğretmen atamasıyla ilgili başvurular bugün başlayacak.


DOĞUM İZİN VE HAKLARI GÜÇLENECEK

Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesini sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Çalışanların doğuma bağlı izin ve haklarını güçlendirmek üzere Devlet Memurları Kanunu ve İş Kanununda gerekli değişiklikler yapılacak.


Yeni Şafak


Geri Dön