19 / 03 / 2024

Ev almak daha da kolaylaştı! Vatandaşlar bankaya koştu!

Ev almak daha da kolaylaştı! Vatandaşlar bankaya koştu!

Kredi faiz oranları hızla düşmeye devam ediyor. Bu kapsamda 4 özel banka kredi faiz oranlarını düşürdü. TEB, İş Bankası, Akbank, Yapıkredi bankalarının yaptığı indirim vatandaşları memnun etti.



Ev sahibi olmak her geçen gün daha da kolaylaşıyor. Bankaların faiz oranlarını düşürmesiyle evlere talep patlaması yaşandı. 

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; vatandaşların kredi çekimlerinde uygulanan faiz oranları çok daha düşük seviyelere düşürüyor. Hatta kredi türüne göre vatandaşların bankalardan alacakları kredilerde güncel kredi faiz oranları yüzde 1' in altına düşüş gösterdi.

Peki son indirimlerden sonra bankaların sundukları kredi hizmetlerinde güncel kredi faiz oranları ne oldu? İşte Halkbank, Akbank, TEB, Ziraat Bankası kredi faiz oranlarında son durum...

4 BANKADAN FAİZ İNDİRİMİ KARARI GELDİ

TEB FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.25

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 1.15

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.55

Taşıt kredisi: 1.39

Ev kredisi: 1.17

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.71

Taşıt kredisi: 1.49

Konut kredisi: 1.17

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Taşıt kredisi: 1.64

Konut kredisi: 1.36

Bireysel ihtiyaç kredisi: 1.75

Konut Kredisi Güncel Faiz Oranları

Ziraat Bankası

Merkez Bankası'nın faiz oranını 24'ten 19.75'e düşürmesinden sonra, faiz oranlarında yaşanan indirimi Ziraat Bankası yaptı. Banka konut kredisinde yaşanan faiz oranını yüzde 1'in altına çekti. Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredilerindeki faiz oranını 0.99 olarak açıkladı. Açıklama kapsamında; 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak açıklandı.

Vakıfbank 

Faiz oranlarında yaşanan indirim politikasına göre ikinci hamleyi Vakıfbank yaptı. Banka 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerindeki faiz oranlarını 0.99 olarak açıkladı. Bankanın müşterileri için getirdiği bir diğer yenilik ise; "Sarı panjur" olarak isimlendirilen konut kredilerinin 10 yıldan 15 yıla varan vade ile uzatılması oldu. Bu kapsamda vatandaşlar kredilerinin geri ödemelerini 180 aya varan vade ile daha düşük miktarda yapacak.

Halkbank 

Kamu bankası olan Halkbank, konut kredisi faiz oranlarını vatandaşlar için geriletme politikasını uygulama kapsamına aldı. Banka; 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeyle aylık yüzde 0.99, 500 bin-1 milyon TL arası 1.19, 1 milyon üzeri ise aylık 1.39 olarak açıklandı.

TEB 

TEB, müşterilerine maksimum 120 ay vade ile tüm vade ve tutarlar için geçerli olan 1.35 faiz oranı fırsatı sağlıyor.

Akbank 

Konut kredisini Akbank'tan çekmek isteyen vatandaşlar, yüzde 1.35 faiz oranıyla 120 aya vade şansıyla 500 bin TL'ye kadar kredi kullanabiliyor.

Ziraat Katılım 

Ziraat Katılım, 120 aya varan vade ile müşterilerine 500 bin TL'ye kadar yüzde 0.99 faiz oranıyla kredi seçenekleri sunuyor.

Vakıf Katılım 

Vakıf Katılım, 120 aya varan vadeyle 500 bin TL'ye kadar yüzde 0.99 faiz oranıyla müşterilerine kredi seçenekleri sağlıyor.

Konut Kredilerinde Kamu Bankaları Yüzde 1'in Altında Faiz Uyguluyor

Kredilerde yaşanan faiz oranı indirimi jkararı, özellikle konut kredilerinde oldukça yüksek seviyeye ulaştı. Vatandaşların kolayca kira öder gibi ev sahibi olmasına fırsat sağlayan konut kredilerinde yaşanan güncel kredi faiz oranları için indirim uygulanması, anında gayrimenkul sektörünü olumlu etkiledi. 

KONUT KREDİSİ ALABİLMEK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekiyor. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge isteniyor. 

Konut kredisi faiz oranları haftayı nasıl kapattı?

Konut kredisi faizleri kurdaki yükselişten etkilenir mi?


Geri Dön