19 / 04 / 2024

Ev almak isteyenler dikkat! Orta gelirliye dev konut desteğinin detayları netleşti!

Ev almak isteyenler dikkat! Orta gelirliye dev konut desteğinin detayları netleşti!

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği orta gelirliye dev konut desteğinin detayları netleşti. İşte tarihi kampanya ile ilgili detaylar...



BASİT FAİZLE HESAPLAMA

Yine verilen bilgilere göre, söz konusu bu katkıların geri ödeme tutarları, geri ödemelerin başlayacağı tarihe kadar, finansmanın faiz oranı üzerinden basit faiz yöntemiyle hesaplanacak.


ERKEN KAPATMAK İSTENİRSE

Alınan bu kredinin vadesinden önce kapatılmak istenmesi durumunda diğer mevzuatta belirlenmiş kapama koşullarına ek olarak ertelenmiş anapara ve faiz oranı / kar payı tutarı var ise de bunların tamamının ödenmesiyle mümkün olmuş olacak.

5 SENE SATILAMAYACAK

Başlatılan bu kampanya kapsamında alınan konutlar ilgili bankanın talebi ile 5 sene boyunca devir, temlik ve satış vaadine konu edilemeyecek.

Ev almak isteyenler dikkat! Orta gelirliye dev konut desteğinin detayları netleşti!

YIL SONUNA KADAR GEÇERLİ

Yine verilen bilgilere göre, bu kapsamdaki konut finansmanları 31 Aralık 2023 tarihine kadar kullandırılabilecek. Cumhurbaşkanı bu süreyi 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatmaya yetkili olacak.


FİYAT ARTIŞINA CEZA

Merakla beklenen bu kampanyadan sonra fiyat artışı yaptığı tespit edilen firmalara cezalar 10 kat artırılarak uygulanacak.


100 BİN KONUT, 18 MİLYAR KATKI

Ayrıca yasanın etki analizine göre Yeni Evim kampanyası kapsamında bir sene içinde toplamda 100 bin konut için finansman kullanılması bekleniyor.

Bunlardan 50 bin tanesi için Hazine katkısı sağlanırsa Hazine desteği bu sene 2 milyar 750 milyar TL olacak. 2023, 2024 ve 2025 yılları için ise toplam destek 18 milyar 220 milyon TL'yi bulacak.

FAİZ ORANLARI

Söz konusu program çerçevesinde ilk aşamada 2 milyon TL'ye kadar 0.69, 2 milyon TL ila 4 milyon TL arası için 0.79, 4 milyon TL ila 5 milyon TL arasındaki krediler için 0.99 faiz oranı, kâr payı ile finansman kullandırılması planlanıyor.

Yeni Evim Kampanyası'nda rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın!

Yeni Evim kampanyasında 85'inci taksit detayı! Geri ödeme zamanı belli oldu! Ev alacaklar detaylara bakın!

Yeni Evim kampanyasıyla konut alacaklara 18 milyar TL’lik hazine katkısı!


Geri Dön