27 / 04 / 2024

Ev almak isteyenler harekete geçmeli!

Ev almak isteyenler harekete geçmeli!

Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor.



Gayrimenkul sektörünün temsilcileri, ev almak veya konut yatırımı yapmak isteyen vatandaşların kısa süre içerisinde harekete geçmesi gerektiğini, 2 aylık süreçte kayıplarını telafi etmeyi amaçlayan sektörün 2016'ya zamla gireceğini belirtiyor. 


Özellikle siyasi istikrarsızlık ve artan faiz oranları nedeniyle son 5-6 aydır konut satışlarında belirgin bir azalma yaşandığım kaydeden uzmanlar, bu yüzden maliyetlerin artmasının ve döviz kurunun yükselmesinin henüz ev fiyatlarına zam olarak yansımadığını ifade ediyor. 

Sektör temsilcileri, konuya ilişkin görüşlerini paylaştı. 


Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet IJğurcan Barman, " 1 Kasım seçimlerinin sektöre nasıl yansıyacağını şu 4 günlük sürede bire bir gördük. 4 günde buna şahit olduk" dedi Tek parti iktidarının çıkmadığı 7 Haziran seçnnlerı sonrası gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğa değinen Barman. yabancı yatırımcının güven olmayan yerlerden korktuğunu ve çekindiğim, güvenli limana gitmek istediğini söyledi Barman, "Seçünlerden tek parti iktidarının çıkması yabancı yatırımcı için büyük önem teşkil ediyor. 4 Kasım1 da başlayan Emlak Fuarı'na gelmek isteyen yatırımcıların sayısının artması nedeniyle uçak bulamadıklarını biliyoruz" diye konuştu. 


'MALİYET ARTMASA DA TALEP SONUCU FİYAT YÜKSELECEKTİR' 

Yatırım yapmak isteyenlerin bu süreçte bekle-gor pozisyonuna girdiğini dile getiren Babacan Yapı Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Babacan,, "2.015'in son 2 ayı ile birlikte 2016 yılının emlak ve konut sektörünün altın yılını olacağın düşünüyorum. Çünkü yerli yatırımcıların yanı sıra yabancı yatırımcılar 6 ayda belirsizlik nedeniyle çok yoruldu" dedi m Barman, konut fiyatlarında sürekli artış yaşandığını belirterek, yıl içerisinde artan maliyetlerin konut fiyatlarına yansıtılmadığını ifade etti.Gelecek yıldan itibaren konut fiyatlarında artış yaşanacağını dile getiren Barman, "Yıl içerisinde fiyatlarına yansımayan maliyetlerdeki artışların iki ay içerisinde konut fiyatlarına yansıyacağını düşünüyorum. Zam oranı yüzde 30 civarında olacaktır ancak yüzde 30'a kadar kademe kademe artış olabilir" dedi. 


Bizim Anadolu


Geri Dön