29 / 03 / 2024

Konut almak isteyenler harekete geçmeli!

Konut almak isteyenler harekete geçmeli!

Wen Gayrimenkul Uzman Danışmanı Ali Çiçek konut almak isteyen vatandaşları uyararak, "Konut almak isteyenler harekete geçmeli" dedi.



Son zamanlarda sık sık gündeme gelen gayrimenkul fiyatlarının bir senede iki kat atmasının, gayrimenkule yatırım yapacak vatandaşları durduğunu kaydeden Wen Gayrimenkul Uzman Danışmanı Ali Çiçek, ev almak isteyenler için önemli açıklamalar yaptı. Ali Çiçek, ev almak isteyenlerin  fiyat düşer beklentisiyle beklemede kaldıklarını, ancak söz konusu bu durumun zarardan başka bir şey getirmediğini bile getirdi. Ali Çiçek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada konut almak isteyenleri, en geç mart ayı itibariyle harekete geçmeleri için uyardı.

Konut almak isteyenler harekete geçmeli!

Yaptığı açıklamada arz talep dengesi göz önünde bulundurulduğunda gayrimenkul fiyatlarının düşmek bir tarafa daha da artacağını beklediğini kaydeden Ali Çiçek konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: “Fiyat artışları nedeniyle alıcıların kafası karışıyor. Ancak inşaat girdilerindeki yüksek maliyet artışı nedeniyle yeni proje üretimi neredeyse durdu, sadece mevcut projeler yürüyor. İnşaatçılar şirketlerini ayakta tutabilmek için stoklarını eritme yolunu seçtiler. Stokların erimesinden sonra yeni yeni projeler gelecek, ancak onların da fiyatları artan maliyetlerle orantılı şekilde yüksek olacak. Bir yandan maliyet artışı bir yandan, kira fiyatlarının yüksekliği, bir yandan da döviz kurlarının hala yüksek seyretmesi nedeniyle fiyatlar marttan sonra daha da artacak. Mart sonrası konut almayıp beklemede kalmaya devam edenler pişman olabilirler. O nedenle konuta yatırım yapma niyetinde olanların bir an önce harekete geçmelerini tavsiye ediyorum” 

Konut almak isteyenler harekete geçmeli!

Amortisman süreleri kısaldı mı?

Yaptığı açıklamada yatırım araçlarının en güveniliri olan ve sık sık gündeme gelen gayrimenkulün bugüne kadar hiç zarar ettirmediğini belirten Ali Çiçek, Ankara,  İzmir  ve özellikle mage kent İstanbul’un neresinde olursa olsun 700 bin liraya kadar daire bulanların hemen alması tavsiyesini verdi.

Amortisman süreleriyle ilgili de açıklamalar yapan Ali Çiçek, önceki senelerde 20-25 seneyi bulan amortisman sürelerinin günümüzde 14-15 seneye kadar gerilediğini kaydetti. Ali Çiçek, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin kat mülkiyetli konutlara yönelmeleri için de bazı uyarılar yaptı.

Konut almak isteyenler harekete geçmeli!

Ali Çiçek, doğru fiyatlandırmaların yapılmadığı konutların satılamadığına ve uzun süre boyunca ilanda kaldığını söyledi. Konut sahiplerini uyaran Çiçek “Satılık konut ilanlarındaki yüksek fiyatlar, konut satıcılarının satıştaki dairelerinin fiyatlarını yukarı çekmelerine neden oldu. Alıcı bulamayan bir daire doğru fiyatlandırılmamış demektir. Fiyat belirlerken bakılması gereken birçok parametre var. Amortisman süreleri var, kira gelirini hesaplamak lazım. Binanın yaşı, bulunduğu kat çok önemli. Fiyatı yüksek daire satılamaz, uzun süre ilanda kalır. Kısacası doğru yapılmayan tespitler sonuca ulaştırmaz” şeklinde konuştu.

Evini satmak isteyenler dikkat! Bunları yaparsanız...


Geri Dön