28 / 03 / 2024

Konut almak isteyenler fiyatları uçuk buluyor!

Konut almak isteyenler fiyatları uçuk buluyor!

Artık konut almak isteyenler donanımlı ve sosyal donatı alanlarının da yer aldığı konut projelerine yöneliyor. Ancak konut almak isteyen çoğu kişi fiyatları 'uçuk' buluyor



Konut fiyatları uçuk 


Konut almak isteyenlerin önem verdiği konuların başında gelen konut fiyatları alıcıya yüksek gelirken, sektör temsilcileri fiyatlara etki eden unsurların arsa maliyeti ve sosyal donatı alanlarının artması olduğunu belirtiyor. Firmaların hayata geçirdiği lüks projeler ile konut anlayışı baştan sona değişti. Artık konut almak isteyenler donanımlı ve sosyal donatı alanlarının da yer aldığı konut projelerine yöneliyor. 

Ancak konut almak isteyen çoğu kişi için fiyatlar 'uçuk' bulunuyor. Bu durumun projeyi hayata geçiren firmadan kaynaklanmadığını ifade eden uzmanlar, bir inşaatın çok sayıda farklı sektörün birleşmesi sonucu, yüksek maliyetlerle yapıldığına dikkati çekti. Konut fiyatlarındaki artışta en önemli unsurun arsa maliyetleri olduğunu belirten uzmanlar şunları söyledi: "Gayrimenkul sektöründe projelerin donanımı arttığı için fiyatlar da artıyor. 

Sosyal donatı alanlarının fazla oluşu elbette maliyete de yansıyor. Bu da fiyatlara yansıyor. Fakat piyasayı etkileyen konulardan biri de arazi fiyatlarının yüksek oluşu. 

Ucuz konutun yolu ucuz arsadan geçiyor. Arsa fiyatlarının makul hale gelmesi fiyatlara da indirim olarak yansır."


Yeni Mesaj


Geri Dön