23 / 04 / 2024

Ev almak isteyenlere büyük müjde!

Ev almak isteyenlere büyük müjde!

Evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım desteği, prefabrik ev yapım desteği ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan destekte 40 bin TL veriliyor



Vatandaşların ev sahibi olması için devlet desteklerine devam ediyor. Takvim'de yer alan habere göre; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç olması durumunda yardım için belirlenen şartları taşıyan kişilere ev onarımlarında 20 bin TL, prefabrik ev yapımlarında kullanılması için 30 bin TL, betonarme ev yapımında ise 40 bin TL hibe veriyor. Yardımlar için başvurular, il ve ilçelerdeki Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yer alan Sosyal Yardım va Dayanışma Vakıfları'na yapılıyor. 

Ev almak isteyenlere büyük müjde!

KATKI PAYI NE ZAMAN ALINIR?

Katılımcı: Konut satın aldığı tarihten itibaren 6 ay içerisinde bankaya müracaat eder.

Banka: Ay içerisinde yapılan devlet katkısı ödeme başvurularını takip eden ayın ilk 10 işgünü içerisinde Bakanlığa iletir.

Bakanlık: Bankalar tarafından gönderilen belgelerin tarafına ulaşmasını takip eden 10 işgünü içerisinde, ilgili bilgi ve belgeleri kontrol eder ve Devlet katkısı ödemesinin hesabın bulunduğu bankaya aktarılmasını sağlar.

Banka: Aynı gün hesap sahiplerine ödemesini yapar.

Ev almak isteyenlere büyük müjde!

ŞARTLAR NELER?

Devlet destekli hibe fırsatından yararlanılması için ilk şart bankaya başvuruda bulunulması. Vatandaşlar konut hesabı açarak, belirli birikim yapıp, birikim üzerinden devletten yardım alabilir. 

Ev almak isteyenlere büyük müjde!

EV YAPIMI VE EV ONARIM YARDIMI NE KADAR?

Ev onarımları için 20.000 TL,

Prefabrik ev yapımlarında 30.000 TL,

Betonarme ev yapımlarında 40.000 TL destek veriliyor.

BETONARME EV YAPIMI VE EV ONARIM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Devletten yardım almak isteyen vatandaşların il ve ilçelerde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardım va Dayanışma Vakıfları'nda başvuruda bulunması gerekiyor.

Ev almak isteyenler dikkat! Devletten 40 bin TL yardım!


Geri Dön