26 / 04 / 2024

Ev, arsa yatırımı yapmak isteyenlere önemli tüyolar!

Ev, arsa yatırımı yapmak isteyenlere önemli tüyolar!

İlimizin ilk kurumsal emlakçısı Bakırdağlı Emlak’ın sahibi Hüseyin Bakırdağlı, ev, arsa yatırımı yapmak isteyen vatandaşa önemli tüyolar verdi.



Elazığ’ın ilk kurumsal emlak firmalarından Bakırdağlı Emlak’ın sahibi Hüseyin Bakırdağ, Elazığ emlak piyasası ile ilgili olarak çok önemli değerlendirmelerde bulundu.


Ev, arsa yatırımı yapmak isteyenlere önemli tüyolar!


Bakırdağ, Elazığ emlak piyasasının ivme kazanması için konut sayısının arttırılması gerektiğine dikkat çekti. Elazığ’da emlak piyasasının seyrini değerlendiren Hüseyin Bakırdağ “Elazığ gayrimenkul piyasası şuanda bizim beklediğimiz düzeyde değil. Piyasanın istediğimiz seviyeyi yakalamamasının en önemli nedeni ülkemizde yaşanan olaylardır. Bu hadiseler yaşanmamış olsaydı, emlak piyasası çok önemli bir yol kat edecekti” dedi


‘İMAR TADİLATI İLE KAT İRTİFA HAKKI ARTTIRILMALI’

Elazığ emlak piyasasının canlanması için önemli önerilerde bulunan Bakırdağ, “Elazığ  emlak piyasasının ivme yakalayabilmesi için yeni bir imar tadilatı yapılmalıdır. Çünkü tadilat şuanda çok yetersizdir. Yeni yapılacak imar tadilatı ile kat irtifa haklarının arttırılması gerekmektedir. Bugün Ataşehir Mahallesi’nde binalar dört katlı yapılıyor ve bu durum konutların çok pahalı olmasına neden oluyor. Bu binalar çok katlı olmuş olsa örneğin on beş yirmi katlı olmuş olsa konut fiyatları haliyle ucuzlayacak ve sektör çok önemli bir ivme kazanacaktır. Kaldı ki geldiğimiz koşullar içerisinde inşaat teknolojisi de çok gelişerek bu kat sayısına rahatlıkla ulaşabilecek olanağı sunmaktadır. Olması gerekende budur. Ancak bu bir türlü olmuyor. Olmamasının nedenini bir türlü anlayamıyorum. Bu noktada derneğimiz vasıtasıyla Belediye Başkanı ile görüştük ve bu hususları dile getirdik. Yeni imar planında bu hususla ilgili düzenleme yapacaklarını söylediler. Ancak ortaya çıkan plan beklentilerimizin çok altında kaldı. Kat irtifalarıyla ilgili olarak zeminin uygun olmadığını söylüyorlar. Peki yanımızda otuz katlı bir bina inşa ediliyor. Bu nasıl yapılıyor? “ şeklinde açıklamada bulundu.


ELAZIĞ’IN EN PAHALISI BAHÇELİEVLER

Elazığ’da yaşayan vatandaşların konut alırken hangi bölgeleri tercih ettiğini de açıklayan Bakırdağ ” Vatandaşlar şehrin batısını tercih ediyorlar. Bu bölgede de özellikle Ataşehir, Çaydaçıra ve Sürsürü Mahalleleri’nde arsa isteyen çok sayıda hemşehrimiz bulunuyor.  Bildiğiniz üzere tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de şehirler Batı’ya doğru gelişiyor. Şu anda en çok rağbeti ise Bahçelievler Mahallesi görmektedir. İlgiye bağlı olarak Elazığ’ın en pahalı mahallesi de Bahçelievler Mahallesi’dir. Bahçelievler’i  Ataşehir ve Çaydaçıra Mahalleleri takip etmektedir” dedi. Doğukente yapılan hastanenin konut fiyatları üzerinde ne tür bir etkiye sahip olacağını da değerlendiren Bakırdağ,  “Doğukent Mahallesi’nde yapımına başlanan hastane Doğukent’in konut piyasasında konumunu muhafaza etmesini sağladı.  Hastane konutların değerini de yükseltti. Bu hastane şehrin batısına yapılmış olsaydı konut fiyatları yüzde 100 artış gösterecekti” ifadelerini kullandı.


YATIRIM İÇİN ŞEHRİN BATISI TERCİH EDİLMELİ!

 Yatırım için konut ya da gayrimenkul alacak olan vatandaşların şehrin batısını tercih etmesi gerektiğini ifade eden Bakırdağ, “Vatandaşlarımız yatırım amaçlı olarak konut veya arsa almayı düşünüyorlarsa özellikle şehrin batısını tercih etsinler. Hatta bunu şöyle ifade edeyim şehrin batısında alsınlar da nereden alırlarsa alsınlar. Şuanda zaten talepte bu yönde. Örneğin 100 müşterinin 95’i şehrin batısını tercih ediyor. Özelikle  Baskil yolu üzeri, Aşağıdemirtaş , Hankendi, Göl Köyü ve çevresine büyük bir talep söz konusu. Bu bölgelere yatırım yapanların bir iki yıl bekledikleri takdirde yatırımlarının yüzde yüz değer kazandığını görüyoruz” İfadelerini kullandı.


 ‘BU İŞ İÇİN CİDDİ EMEK HARCIYORUZ’

Vatandaşlara ciddi manada kolaylıklar sağladıklarını ve  aynı duyarlılığı vatandaşlardan beklediklerini belirten Bakırdağ,”İnsanlara elimizden geldiği kadar hizmet vermeye çalışıyoruz. Ancak çok ciddi yanlışlarla karşılaşıyoruz. Şöyle ki: İnsanları almak istedikleri eve götürüyoruz ve gezdiriyoruz. Bizden sonra bir daha eve giden bazı art niyetli insanlar orada oturanlar ya da kapıcı yardımıyla ev sahibine ulaşıyorlar. Emlakçı vasıtasıyla size ulaştık demiyorlar.  Bu yaklaşım nedeniyle çok fazla bir emek kaybımız oluyor. Çünkü biz bu iş için ciddi manada emek harcıyoruz. Bu noktada sizin aracılığınız ile vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum. Çünkü biz ekmeğimizi bu işten sağlıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.


‘VATANDAŞLAR SİMSARLARA DİKKAT ETSİN’

 Sektörlerinde simsar diye tabir ettiği kişiler bulunduğunu ifade eden Bakırdağ, vatandaşların bu kişilere karşı dikkatli olması gerektiğini belirtti. Bakırdağ, “Vatandaşlarımızın kurumsal ve ciddi bir şekilde çalışan firmalardan çekinmemesi gerekiyor. Kurumsal firmaları tercih etmeleri kendilerine kazandıracaktır.  Ev baktırma sözleşmelerini imzalamaktan çekinmesinler.  Sözleşmelerini en iyi şekilde yapsınlar. Özellikle emlakçının hakkını versinler. Emlakçılar arasında da ciddi sorunlar bulunmaktadır. Örneğin bir emlakçıda biten işi başka bir yerde bozmaya çalışıyorlar. Ben bunlara emlakcı da demiyorum aslında. Bu gibi kişiler simsardır. Şuanda piyasada çok sayıda simsar dolaşmaktadır. Vatandaşların bu simsarlara karşı çok dikkatli olması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu gibi kişilerden belgelerini sorsunlar. Gerçekten samimi olup olmadıklarına dikkat etsinler. Bu hususlara dikkat etmediği için dolandırılan vatandaşlar bulunmaktadır”ifadelerini kullandı.



Fırat Gazetesi


Geri Dön