20 / 04 / 2024

Ev hanımları müjde! Emeklilik şansı ayağınıza geldi!

Ev hanımları müjde! Emeklilik şansı ayağınıza geldi!

Ev hanımlarının ve primi eksik olan kişilerin çalışmadan emekli olabilme imkanı var. Peki çalışmadan emekli olmak için nereye nasıl başvuru yapılmalı? İşte merak edilenler...



Ev kadınları ve primi eksik olanlara müjdeli haber geldi. Çalışmadan emekli olabilme fırsatı için sigortaya başvurulması gerekiyor.Peki başvurulan sigortadan kimler yaralanıyor, nereye ve nasıl başvuruluyor, başlangıcı ne zaman, ne kadar prim ödeniyor? İşte ayrıntılar...

A  Haber'de yer alan habere göre; ülkemizde çalışmayan milyonlarca kişiye emekli olabilmek için büyük fırsat doğdu. Emekli olmak isteyenlerin isteğe bağlı olarak sigorta açtırması gerekiyor.

Ev hanımları müjde! Emeklilik şansı ayağınıza geldi!

KİMLER BAŞVURABİLİYOR?

Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşlarından;

  • Zorunlu sigortalı şekilde çalışmayan,
  • Sigortalı olarak çalışmakla birlikte ay içerisinde 30 günden az çalışan ya da tam gün çalışmayanlar,
  • Emekli olmayanlar,
  • 18 yaşını dolduranlar.

 

Ev hanımları müjde! Emeklilik şansı ayağınıza geldi!

NEREYE VE NASIL BAŞVURULUYOR?

  •  İlk defa isteğe bağlı sigortalı olmak isteyenlerin sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerekiyor.
  • Tekrar isteğe bağlı sigortalı olmak isteyen sigortalıların ise talep dilekçesi ile başvuruları yeterli oluyor.

Ev hanımları müjde! Emeklilik şansı ayağınıza geldi!

BAŞLANGICI NE ZAMAN?

Başvurunun SGK kayıtlarına intikal ettiği tarihi takip eden günden itibaren başlıyor.

NE KADAR PRİM ÖDENiYOR?

İsteğe bağlı sigorta primi, sigortalı tarafından belirlenen prime esas aylık kazancın yüzde 32'sidir. 2021 yılı için en düşük prim miktarı aylık bin 144 lira. En çok da 7.5 katı yatırılabiliyor.

Ev hanımları müjde! Emeklilik şansı ayağınıza geldi!

HANGİ SİGORTALILIK KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLİYOR?

Emeklilik hesaplamasında Bağ-Kur şartları geçerli oluyor. Bu durumda SSK'lılara göre daha fazla prim ödemesinin yapılması gerekiyor. Ancak daha önce çalışması olup eksik primi olanlar, 3.5 yıldan (1261 günden) daha az isteğe bağlı sigorta ödeyerek primlerini tamamlarsa, SSK'dan emekli olabiliyor. Bağ- Kur'dan en az 5400 gün prim yatırmaları gerekiyor.

.Çalışmayanlara emeklilik fırsatı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön