25 / 04 / 2024

Bağ-Kur'lular ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi!

Bağ-Kur'lular ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilik reformu kapsamında, Bağ-Kur'lular ve ev hanımları için erken emeklilik imkanı geliyor. Bağ-Kur'lular için yapılan düzenlemeyle birlikte 1 milyon küçük esnafın 5 yıl erken emekli olabileceği belirtiliyor.



Ayrıca, ev hanımları da isteğe bağlı sigorta ödeyerek emeklilik hakkını elde edebilecekler. İşte erken emeklilik müjdesinin ayrıntıları...

Bağ-Kur lular ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi!

Bağ-Kur Prim İndirimiyle 1 Milyon Küçük Esnafa 5 Yıl Erken Emeklilik

Bağ-Kur'lulara yönelik yapılan düzenleme ile birlikte 1 milyon küçük esnafın 5 yıl erken emeklilik hakkı elde edeceği duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, prim ödeme gün sayısının düşürülerek SSK'lilar ile eşitlenmesiyle ilgili olarak, "Buradan bakkal, berber, manav, kuaför, terzi ve tüm küçük esnaflarımıza haberi vermek isterim. Yeni dönemde gerçekleştireceğimiz prim indiriminden 1 milyon Bağ-Kur'lu küçük esnaf faydalanacak." şeklinde konuştu. Düzenleme kapsamında, Bağ-Kur'luların 9000 günlük prim gün sayısı, SSK'liların sahip olduğu 7200 güne indirilecek.

Genişletilmiş Prim İndirimi Kapsamı

Bağ-Kur'lulara yönelik prim indiriminin yanı sıra, diğer meslek gruplarının da bu avantajdan faydalanması planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın çalışmalarıyla birlikte, eczacılar, avukatlar, diş hekimleri gibi isteğe bağlı sigorta ödeyenlerin de prim indirimi kapsamına alınması bekleniyor. Ayrıca, birçok esnaf, tüccar ve çiftçinin de bu düzenlemeye dahil olmak istediği biliniyor. İlgili teknik çalışmaların devam ettiği belirtiliyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön