18 / 04 / 2024

Ev kadınının hayali ev işi yapan robot!

Ev kadınının hayali ev işi yapan robot!

BSH'ın yaptığı araştırmaya göre Türk ev kadını 15 yıl sonra evdeki bütün işleri robotlara yaptırmak, cep telefonlarından da beyaz eşyaları yönetmek istiyor...



Beyaz eşya şirketi BSH Ev Aletleri'nin Türk tüketicisinin taleplerini anlamak için yaptığı araştırma ilginç sonuçlar ortaya koydu. Araştırmayla ortaya çıkan en dikkat çekici sonuç Türk tüketicisinin evinde, temizlikten müzik dinlemeye kadar ne varsa yerinden kalkmadan yapmak istediği. Öyle ki 15 yıl sonrası ile ilgili ev kadınlarının hayallerinin başında ev işi yapan robotlar ile dokunmatik, ses komutlu, kendi kendine ve uzaktan çalışan ev eşyaları.

KALİTE VE FİYAT YİNE BİR NUMARA
Öte yandan, tüketicilerin yüzde 61'i evdeki beyaz eşyaları cep telefonundan programlamak ve çalıştırmak istiyor. 10 kadından 7'si ise cep telefonundan beyaz eşyaları yönetmek istiyor. Tasarım ve görselliğin yanı sıra, çevreci özellikler de ön plana çıkıyor... Enerji ve su tasarrufu kalite ve fiyattan sonra 3. sırada yer alıyor. Tüketicilerin yüzde 55'i beyaz eşya ve küçük ev aletlerinin renkli ve desenli olmasını bekliyor. Anket sonucuna göre kadınlarda bu oran yüzde 62. Bu da kentli her 10 kadından 6 tanesinin (%60) renkli ve desenli ürün kullanmayı tercih ettiğini ortaya koyuyor. Her 10 kadından 4 tanesi (%40) ise klasik renk olan beyazı tercih ederken, alternatif renkler olarak gri ve mavi düşünülüyor. Anket sonuçlarından çıkan diğer bir çarpıcı sonuç tüketicilerin küçük ev aletleri ve beyaz eşya satın alırken kalite ve fiyattan sonra enerji verimliliği ve su tasarrufuna önem veriyor olması. Ankete katılan bin 603 kişiden yüzde 90.4'ü beyaz eşya ve küçük ev aleti satın alırken kaliteye dikkat ederken, yüzde 90.3'ü fiyata, yüzde 87.1'i ise enerji ve su tasarrufuna önem veriyor. Bu da, tüketicilerin artan çevre bilincinin ve dünyanın geleceği ile ilgili endişelerin artık trendleri belirleyen en önemli etkenlerden biri olduğunu ortaya koyuyor.

ÇAMAŞIR YIKANDIKTAN SONRA ÜTÜLÜ ÇIKSIN
BSH Ev Aletleri'nin gerçekleştirdiği geleceğe ışık tutan tüketici trendleri araştırmasında, tüketicilerin beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden hayatlarını kolaylaştıracak çok farklı hayalleri olduğu da ortaya çıktı. Yıkadıktan sonra ütülü çıkaran çamaşır makinesi, yemeğin tadını tuzunu kendi kendine ayarlayan tencere, güneş enerjisi ile çalışan ev aletleri, kablosuz ev aletleri, uçan ev aletleri, kalori hesabı yapan fırın ve sebzeleri soyan makine ise tüketicilerin hayal ettikleri ve fütürist nitelendirilen ürünler arasında yer alıyor.

ARAŞTIRMA 16 İLDE YAPILDI
Tüketicilerin beyaz eşya ve küçük ev aleti satın alırken en çok neye önem verdiklerini ve gelecekte nasıl ev aletlerinin kullanılacağına yönelik beklentileri araştıran anket, 16 ilde, yüzde 51'i erkek, yüzde 49'u kadın olan, 15 yaş ve üzeri 1.603 kişi ile yapıldı.

Sabah Emlak


Geri Dön