25 / 04 / 2024

Ev maliyeti ve faizi düştü, alım fırsatı çıktı!

Ev maliyeti ve faizi düştü, alım fırsatı çıktı!

İnşaat maliyetlerinin 3 yıl önceki seviyeye gerilemesi ve faizlerin uzun vadede yüzde 1'in altına inmesi, ev almak isteyenler için fırsat sunuyor



İnşaat maliyetleri 3 yıl önceki seviyeye geldi. Konut kredisi faizleri de yükselmeyip yüzde 1'in altına demirledi. Konut almanın tam zamanı olduğunu belirten uzmanlar, tüketicilere ellerini çabuk tutmalarını, yılbaşından sonra fiyatların artacağını söyledi. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası  Adana  Şube Başkanı Sadi Sürenkök, inşaat sektöründeki ilk 6 aydaki küçülmenin yaklaşık yüzde 21'i bulduğunu söyleyerek, inşaat maliyetlerinin de üç yıl önceki seviyesine düştüğüne dikkat çekti. Sürenkök, faizlerin yükselmediği gibi istikrarlı şekilde yüzde 1'in altına demirlediğini belirterek, şunları kaydetti: "Maliyetlerdeki düşüş doğal olarak konut fiyatlarına da yansıdı. Şu an konut almanın tam zamanı. Ancak ileriye dönük tahminlere baktığımızda, konut fiyatları yılbaşından sonra çıkışa geçecek."

DÜŞÜK FAİZ SATIŞI TETİKLEDİ
Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, faiz oranlarının düşmesiyle, ilçedeki konut satışlarının arttığını belirtti. Coşkun, "Stoklardaki evlerin bittiği söyleniyor" diyerek, "Müteahhitlerin emlakçılardan yeni arsa istemesi de sektöre hareket getirdi. Ev fiyatları ise 60-75 bin TL arasında değişiyor" şeklinde konuştu.
Takvim


Geri Dön