25 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak isteyenlerin tercihi yeni binalar!

Ev sahibi olmak isteyenlerin tercihi yeni binalar!

Ocak ayında Birikimevim’e başvuru yapanların yüzde 54’ünü ev sahibi olmak isteyenler oluşturdu. Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ev sahibi olmak için Birikimevim’e başvuranların depreme dayanıklı, yeni projeleri tercih ettiğinin altını çizdi.



2021 yılına güçlü bir giriş yapan Birikimevim, Ocak ayına ilişkin satış verilerini duyurdu. Ocak ayında toplam satışlarının yüzde 54’ünü ev projeleri oluşturan Birikimevim’in en çok satış gerçekleştiren şubesi de Gaziantep oldu. Gaziantep’te konut sahibi olmak isteyenlerin tercihi ikinci el konutlar yerine depreme dayanıklı, yeni projeler oldu.

Ev sahibi olmak isteyenlerin tercihi yeni binalar!

Ev sahibi olmak isteyenlerin hafta içi Birikimevim şubeleri ve gezici mobil şubelerden, hafta sonları ise online kanallardan başvurularını sürdürdüklerini dile getiren Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, “Ev sahibi olmak isteyen müşterilerimizin her ay olduğu gibi teslimatlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şu anda faizsiz konut edindirme sisteminin konuttaki satış payı yüzde 15’ler civarında. Faizsiz Konut Edindirme Sistemi Yasası’nın yürürlüğe girmesiyle birlikte bu rakamın daha da artacağını öngörüyoruz.  Sektörde hizmet veren şirket sayısı hızla artıyor. Yasanın yürürlüğe girmesiyle şirketlerde sermaye şartı aranacak, böylece güçlü bir altyapısı bulunmayan şirketlerin sektöre girmesi ve tüketicileri mağdur etmesinin önüne geçilecek. Ayrıca yasayla birlikte yüksek banka faizleri ödemeden ev sahibi olmak isteyen tüketicilerin sisteme olan güveni de artacak, ödemeleri devlet güvencesinde olacak” diye konuştu.


Geri Dön