24 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! İcra takibi başlatabilirsiniz!

Ev sahipleri dikkat! İcra takibi başlatabilirsiniz!

Evinizi sunduğunuz şekilde size bırakmayan kiracıdan değer kaybınızı hesaplattırıp temin edebilirsiniz. Eğer kiracınıza ulaşamıyorsanız, oturduğu süre zarfında size ne kadar kira borcu olduğunu hesaplatıp icra takibi işlemi başlatabilirsiniz.



Posta Gazetesi yazarı hukukçu Feride Hilal İmal, okuyucusunun sorduğu ''Kiracım eve hasar verip, kirayı ödemeden çıktı. Hukuki yaptırımda bulunabilirim?'' sorusunu yanıtladı. 

Kiracım eve hasar verip, kirayı ödemeden çıktı. Hakkında nasıl bir hukuki yaptırımda bulunabilirim?

Evinizi sunduğunuz şekilde size bırakmayan kiracı gayrimenkulun demirbaşlarına zarar vermiştir. Böyle bir durum karşısında değer kaybınızı hesaplattırıp, kiracınıza ulaşabiliyorsanız ondan temin etmeniz gerekmektedir. Oturduğu süre zarfında size ne kadar kira borcu olduğunu hesaplatıp icra takibi işlemi başlattığınızda ödemekle yükümlüdür.

Kiracı kira sözleşmesine itiraz ederek dava açarsa, bu durumda da itirazın iptali ile yanıt verebilirsiniz. Haksız bir şekilde size inkarda bulunuyorsa, ayrıca inkar tazminatı alma hakkınız da mevcut. Konutlarda yaşanan bu durum kıraç ve ev sahibi arasında etik tavra da uygun olmayan bir duruma dönüşüyor ne yazık ki. Yapılacak olan ihbar ve yaptırımlarla ortak noktada buluşmak gerektiğini vurgulamak gerek.

2019 Mayıs ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak?

Konut sahibi olanlar dikkat!

Kira sözleşmesi yaparken dikkat!


Geri Dön