25 / 04 / 2024

Ev satışında mutlaka kapora hazırlanmalı!

Ev satışında mutlaka kapora hazırlanmalı!

ANTMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, gayrimenkul alım ve satımında hazırlanan kapora sözleşmesinde dikkatli olunması konusunda vatandaşı uyardı. Karataş, iki taraf için de garanti altına alan bir düzenleme olduğunu belirtti.



ANTALYA İnşaat Müteahhitleri Derneği (ANTMÜTDER) Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, gayrimenkul alım ve satımında hazırlanan kapora sözleşmesinin iki taraf için de garanti altına alan bir düzenleme olduğunu söyledi. 


ANTMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, gayrimenkul alım ve satımlar sırasında kapora sözleşmesinin hazırlanması gerektiğini ifade etti. 


Gayrimenkul satışında kaparo aşamasının işin resmiyetine döküldüğü bir aşama olduğunu ifade eden Karataş, "Bu aşama basit bir aşama gibi görünse de önemli ve dikkat edilmesi gereken hususları içerir. Kaparo, işin her hususunda anlaşıldığı, son hazırlık ve prosedürler için ihtiyaç olan vakit için istenen bir müsaadedir. Piyasada kullanılan tabiri ile işin adının konulmasıdır. Aynı zamanda satılan gayrimenkuliin satıştan kalkması ve başka bir alıcının almasının önüne geçmektir. Bu nedenle dikkatli düzenlenmiş bir kapora sözleşmesi, iki tarafın da garanti altına alan düzenlemeler içermek zorundadır" dedi.



Hürses


Geri Dön