25 / 04 / 2024

Ev taşırken nelere dikkat edilmeli?

Ev taşırken nelere dikkat edilmeli?

Yeni bir eve taşınırken, süreci minimum stres ve yorgunlukla tamamlamak için ev taşırken nelere dikkat edilmeli?



Ev taşırken nelere dikkat edilmeli?

Yeni eve taşınmak, insana her zaman heyecan verir. Ancak iş, eşyaları toparlamaya, yeni evi hazırlamaya geldiği zaman heyecan yerini sıkıntı ve strese bırakabilir. Ev taşıma sürecini minimum stresle geçirmenin sırrı işe erken başlamak ve planlı çalışmaktır. Böylece plan ve program dahilinde yapılan işler kargaşa yaratmayacak, taşınan kişiyi yormayacak ve yeni ev heyecanını kaybettirmeyecektir.


Ev taşırken nelere dikkat edilmeli?

-İşe erken başlayın.

Taşıncağınız ev ve tarih belirlendiği andan itibaren taşınma sürecine yoğunlaşın. Neler yapılması gerektiğini düşünün, gerekirse listeleyin. Taşınma sırasında en çok ihtiyacınız olcak gereçleri temin edin; koli, koli bandı, paket ipliği, makas, kalem, gazete ve ambalaj kağıtları gibi...


-Plan ve programlı olun.

Eşyalarınızı toplamaya günlük ihtiyacanız olmayan, ufak eşyalarınızdan başlayın. Bu esnada yeni taşınacağınız evin tadilat ve temizliğini yaptırın.


-Kolileri sınıflandırın.

Eşyalarınızı paketlerken sınıflandırma yapmanız, yeni evinize taşındığınızda aradığınızı hemen bulmanız açısından faydalı olacaktır. Sınıflandırma yaparken, kolilerin üstüne evin hangi bölümüne ait olduğunu yazın; mutfak, banyo, odalar, atılacaklar, verilecekler gibi... Eşyalarınızın bir düzen içinde olması eve yerleşme sürecini hızlandıracaktır.


-Detaylara dikkat edin.

Mobilya ve beyaz eşyalarınızın sökülmesi halinde vida ve aparatlarının kaybolmaması için ayrı bir paket yapıp, üzerine ne olduklarını belirten not yazın.


-Profesyonel nakliyat firmalarıyla anlaşın.

Nakliyat firmasının eşyalarınıza sizin verdiğiniz kadar önem vermesi için işini titizle yapan profesyonel bir firma olmasına dikkat edin. 


-Kontrol edin.

Bütün eşyalar paketlenip nakliye edilmeden önce, gözden kaçırdığınız birşey olup olmadığına dikkat edin. Evi son kez kontrol edin ve temiz bir şekilde bırakın.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön