29 / 03 / 2024

Evergrande tahvil kupon ödemelerini gerçekleştiremedi!

Evergrande tahvil kupon ödemelerini gerçekleştiremedi!

300 milyar dolar borcu olan ve faaliyetlerine devam edemeyen Evergrande'nin tahvil kupon ödemelerini yapamadığı iddia edildi. 



Dev borcuyla dünya genelinde gündem olmaya devam eden Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hakkındaki spekülasyonlar devam ediyor. Hürriyet'te yer  alan habere göre; tahvil ödemelerini son günlerinde gerçekleştiren Evergrande'nin yatırımcıların hesabına tahvil kupon ödemesini yapmadığı öne sürüldü. 

BORÇLARINI ÇEVİRMEKTE ZORLANIYOR

Borçlarının ödemesini gerçekleştiremeyen Evergrande elinde tuttuğu varlıkların satışlarından kazandığı gelirle faaliyetlerine devam etmeye çalışıyor. Evergrande 6 Kasım'da ödemesi gereken kuponları 1 ay ertelemiş ve dün itibarıyla ödemelerin hesaplara geçmediği öne sürüldü. Evergrande'nin 19 milyar Dolar büyüklüğünde bir tahvil temerrüdünü tetiklemesi de beklentiler dahiline alındı.

DESTEK TALEBİNDE BULUNMUŞTU

300 milyar dolar borcu olan firma borç yükümlülüklerini yerine getirmeyebileceği için Cuma günü Guangdong eyalet yönetiminden destek talebinde bulundu.

Evergrande tahvil kupon ödemelerini gerçekleştiremedi!

273 MİLYON DOLARLIK SATIŞ

Evergrande Group, HengTeng Networks Group'ta bulunan hisselerinin tamamını 273 milyon dolar karşılığında Allied Resources'e satmayı hedefliyor. Hong Kong Borsası'na bildirim yapan Evergrande, HengTeng'de yüzde 18 payının olduğu biliniyor. Evergrande bu satıştan elde edeceği geliri çalışma sermayesi olarak kullanacak.

ÇİN’İN İKİNCİ EN BÜYÜK GAYRİMENKUL ŞİRKETİ

Evergrande Çin’de en büyük gayrimenkul firmaları arasında bulunuyor. Aynı zamanda Global 500 listesinde de yer alıyor.Dünyanın da gelir açısından en büyük kuruluşlarından biri konumunda olan Evergrande büyüklüğü sebebiyle finansal istikrara zarar verebileceği endişesi Asya borsalarında endişe yarattı. Evergrande’nin iflas etmesi Asya piyasalarında problemlere sebep olabilir. 300 milyar dolarlık borcun ödenmemesi nedeniyle Çin’deki 1300 gayrimenkul projesinin kapısına kilit vurulabilir. İflas halinde 1.5 milyon Çin vatandaşının mağdur olması bekleniyor.

BANKALAR VE KURUMLAR ALACAKLARINI TAHSİL EDEMEYEBİLİR

Evergrande 171 banka ve 121 finansal kuruluştan borç almıştı. Bu borçlarını ödeyememesi durumunda iflasın genel ekonomiye yayılması beklentisi artıyor.

Çin'den Evergrande'ye risk yönetim heyeti!


Geri Dön