28 / 03 / 2024

Evergrande'nin yüzde 51 hissesinin satışı askıya alındı!

Evergrande'nin yüzde 51 hissesinin satışı askıya alındı!

Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group'un emlak hizmetleri birimindeki yüzde 51 hissesini satma anlaşmasının askıya alındığı açıklandı.



Borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group'un emlak hizmetleri birimindeki yüzde 51 hissesini satma anlaşmasının askıya alındığı açıklandı. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu durum borç yükü altında olan Evergrande Group'un temerrüte düşmeden mali halini düzeltme planlarını suya düşürdü.

Evergrande nin yüzde 51 hissesinin satışı askıya alındı!

Konuya yakın iki kaynağın Reuters'a aktardığına göre, 300 milyar doları aşkın borcuyla iflasın eşiğinde olan Evergrande, Evergrande Property Services'deki hissesini daha küçük rakibi Hopson Development Holdings'e yaklaşık 20 milyar Hong Kong doları (2.6 milyar dolar) karşılığında satmak için görüşme sürdürüyordu.

Konuya yakın kaynaklardan biri, Evergrande'nin yeniden yapılanmasını denetleyen Guangdong, eyalet yönetiminden onay alamadığı için anlaşmanın askıya alındığını açıkladı.

Eyalet yönetimi tarafından işlemin neden onaylanmadığı belli değil. Fakat kaynağa göre Çin dışındaki alacaklıları da anlaşmaya karşı duruyordu. 

Evergrande nin yüzde 51 hissesinin satışı askıya alındı!

19 milyon dolarlık tahvil için para aktarıldı

Evergrande Group'un ana iştiraki Hengda Real Estate Group, son ödeme tarihi bugün olan 121.8 milyon yuanlık (19 milyon dolar) bir yurt içi tahvil kuponu ödemesi için para aktarımını yaptığı da belirtildi. 

Çinli emlak devi Evergrande krizinde son durum ne?


Geri Dön