25 / 04 / 2024

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Bir evi almayı planlarken, birçok yöntem ile evin gerçek değeri belirlenebilir. Böylelikle de maddi zarara uğramaktan kaçınmak mümkün olabilir. Peki, Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır? İşte yapılması gerekenler…



Bir ev almak istiyorsunuz ancak beğendiğiniz evin gerçekten alacağınız fiyatı edecek mi bilemiyorsanız, evin gerçek değerini belirlemek için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Uygulayacağınız basit bazı yöntemlerle hem zarara uğramadan hem de iç rahatlığıyla bir evin gerçek değerini öğrenebilirsiniz. İşte, bir evin değerini belirlemek için yapacaklarınızın listesi…

EVİN DEĞERİ NASIL BELİRLENİR?

1-Emsal Daire Bedellerini araştırın

Alacağınız veya satacağınız evin değerini belirlemek için aynı lokasyonda bulunan ve benzer özellikleri taşıyan evlerin değerini öğrenerek kıyaslama yapabilirsiniz. Kıyaslama yaparken, değerlendirmeye alacağınız özellikler arasında, evin konumu, metrekaresi, cephesi, bulunduğu kat sayısı gibi birçok önemli nokta vardır.

Evin değeri nasıl belirlenir? Bir evin gerçek değerini öğrenmek için neler yapılır?

Ayrıca sadece evin yapısı değil, çevresindeki sosyal imkanlar, toplu ulaşıma uzaklığı, alışveriş merkezi, okul, hastane gibi olanaklar evin değerini belirleyen özellikler arasındadır.

2-Gayrimenkul Ekspertizine başvurun

Eğer konut kredisi ile ev satın alacaksanız, kredi için başvurulan bankalar tarafından görevlendirilen bir gayrimenkul ekspertizi evin gerçek değerini öğrenmekte yardımcı olacaktır. Ekspertizden alınacak rapor, yabancı uyruklu alıcılara ev satılırken de alınmak zorundadır.  


Geri Dön