05 / 05 / 2024

Evini Yenile Türkiye kampanyasına büyük ilgi var!

Evini Yenile Türkiye kampanyasına büyük ilgi var!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak ve Halk Bankası Antalya Bölge Koordinatörü Hakan Yüksek düzenledikleri toplantıda, TOBB ile Halk Bankası arasında yapılan "Evini Yenile Türkiy



Halk Bankası Antalya Bölge Koordinatörü Hakan Yüksek, TOBB ve inşaat malzemeleri üretimi yapan Türkiye'nin en büyük 83 firması ile başlattıkları kampanyanın büyük ilgi gördüğünü söyledi. Türkiye'de inşaat ektöründe üretim yapan 83 firma ve bunların alt bayisi 13 bin firma ile yapılan anlaşmayla düşük faizli, kısa, orta ve uzun vadeli kredi seçenekleri ile tüketicilere kredi verdiklerini belirten Yüksek, kampanyanın sınırlı olduğunu ve 30 Kasım'da sona ereceğini kaydetti. Kampanyanın tüketiciler tarafından büyük beğeni gördüğünü anlatan Yüksek, şöyle konuştu: "Antalya'da da inşaat sektöründe 353 bayimiz kampanyaya destek veriyor.  Antalya kampanyaya büyük ilgi gösterdi. Kampanyadan yararlanmak için çok büyük talep var. Tüketicilerimiz 50 bin TL'ye kadar kredi kullanabiliyor. Bu kampanya, ayrıca bankacılık kampanyası açısından da önemli bir kampanya. Vatandaşlarımızı bu kampanyaya davet ediyoruz."

ATSO BAŞKANI BUDAK
ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da, kampanyanın inşaat sektörünün hareketlenmesine büyük destek vereceğini söyledi. Geçen yıl Türkiye'de ciddi şekilde hissedilen küresel krizin ardından tüketimde büyük düşüşler yaşandığını anımsatan Budak, krizde en fazla inşaat sektörünün etkilendiğini kaydetti. Otomotiv ve beyaz eşya sektöründe uygulanan vergi indirimlerinin inşaat sektörüne verilmediğini ifade eden Budak, TOBB ile Halk Bankası arasında yapılan protokol ile başlatılan "Evini Yenile Türkiye" kampanyasının inşaat sektörünü harekete geçireceğini bildirdi. Budak, şöyle devam etti: "2009 yılının ikinci çeyreğinde inşaat sektörü yüzde 21 küçülmüş. Antalya inşaat sektörü krizden çok etkilendi. Geçmiş yıllarda aşırı göç nedeniyle konut yapımı çok hızlı gelişmişti. Krizden sonra Antalya'da çok ciddi boyutta konut stoku var. Antalya'da 11 binin üzerinde konut stoku bulunuyor." Küresel kriz nedeniyle konutlarının bakım ve onarımlarını ertelemek zorunda kalan tüketicilerin, bu kampanya ile çok rahat şekilde konutlarının ihtiyaçlarını giderebileceklerini vurgulayan Budak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu kampanya ile küresel ekonomik krizin psikolojik etkisinin kırılması hedefleniyor. Bu kampanya, inşaat sektörüne moral aşılayacak. Ekonomik krizin psikolojik baskısını giderecek. Bu kampanyadan, öncelikle devlet, vergi yönünden, banka küçük de olsa kar açısından kazanacak. Tüketici de ertelemek zorunda kaldığı bakım ve onarımlarını çok küçük faiz oranlarıyla gerçekleştirecek. İnşaat sektörü de kazanmış olacak. Bu kampanyadan, başta devlet olmak üzere herkes kazanacak."
AA


Geri Dön