19 / 04 / 2024

Eviniz dekorasyonu ile ruhunuzu yansıtır!

Eviniz dekorasyonu ile ruhunuzu yansıtır!

İnsanın yaşadığı yer, mabedi tüm dünyasıdır. Çoğu zaman bütün zamanımızı evimizde geçiririz. Zaman geçirdiğimiz mekânımızın ruhumuzu yansıttığı kanıtlanmış bir gerçektir



Duvar boyasından, döşemesine, tasarımından rengine kadar bizim zevkimizi yansıtır. Küçük dokunuşlarla ve birkaç püf noktasıyla, sıkıldığımız dekorasyonu biraz değiştirebiliriz. Zamanınızı sürekli geçirdiğiniz odanıza, çok sevdiğiniz bir resim veya zevkinize göre aksesuarlarla süsleyebilirsiniz.
Eski zamanlarda moda olan duvar kağıtları, günümüzde tekrar ilgi görmeye başlamış ve tercih edilen duvar kaplama dekoru olarak evlerimizde uygulanmaya başlamıştır.

Modern klasik döşemeler, süslü takımlar son derece gösterişli dekoratif tercihleri araşma girmeyi başarmıştır. Evinizde değişiklik yapmak istiyor iseniz, her odayı değişik bir renge boyayıp aksesuarlarınızla bir bütünlük yaratabilirsiniz.

Günümüzde moda renkler pastel olarak tercih edilmektedir. Yatak odamızın duvar renginden, yer döşemesine kadar, yattığımız yatağımızdan aksesuarlarımıza kadar herşeyi bizim özelimizdir. Çünkü mabedimizdir ve yalnız biz kullanabiliriz. Dekorasyonu ile ayrıca ilgilenir kendi iç dünyamızın huzurunu orada buluruz. Evimizin her köşesi bizimdir ve ruhumuzu yansıtır. Nasıl olmasını istersek öyle yaşarız. Ev dekorasyonumuz kendi mimari ürünümüzdür.

Denge sehpalar kurun
Sehpalar özellikle salonlar için dekorasyonun vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Salonlarda orta kısımda kalan boşluğu koltuk takımlarınızın kendi sehpaları ile doldurabileceğiniz gibi farklı alternatiflerden faydalanarak son derce farklı tarzlar da yaratabilirsiniz.

Özellikle son yıllarda sehpalar konusundaki favori seçimler göz önünde bulundurulduğunda cam sehpalara yönelen ilgiyi görmek çok da zor değil. Gittikçe daha da çok tercih edilen cam sehpa modelleri hem dayanıklı oluşları ve temizlik konusunda sağladıkları kolaylıklar sayesinde daha çok tercih edilmektedirler. Bu konuya Çin felsefelerindeki Ying- Yang tarzı bir yaklaşım sunan tasarımcı Isamu Noguchi birbirini tamamlayan parçaların oluşturduğu bir denge düzeneği üstüne yerleştirdiği çerçevesi kumlu cam ile oldukça şık ve modern bir tarzı yakalamayı başarmış.

Şömine meraklılarına
Şömine ateşi, kar yağışı ile birlikte hayal edildiğinde muazzam bir huzur ortamını temsil eder insanın bilinçaltına... O kitaplarda gördüğümüz, resimlerde karşımıza çıktıkça duygulandığımız şömineleri günümüz şartlarında evlerimizde bulundurmak o kadar da mümkün değildir. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar eğer villalarda oturmuyorlarsa ne yazık ki bu zevki yaşayamıyor.

Yapay şömine
Bu durumun farkına varan tasarım firmalarından birisi, şömine başında geçirilecek sıcak vakitlerin romantizmini insanların yaşayabilmesi için oldukça ilginç bir tasarımla şömineleri her yerde kullanılabilecek bir hale getirdi. Portatif olarak yerleşimi sağlanarak kullanılabildiği gibi, asma tavanlara veya duvarların içine monte edilerek de kullanılabilen bu son derece kullanışlı şömineler sayesinde artık siz de evinizde şömine başında kitap okuyarak huzurlu vakit geçirme imkânma sahip olabilirsiniz.
Sabah/ev dekorasyon


Geri Dön