20 / 04 / 2024

Evinize ferahlık katacak 10 fikir!

Evinize ferahlık katacak 10 fikir!

Mevsimlerin değişmesi, ile beraber evimiz de kış havasına girmeye başladı. Canan Erarslan ev dekorasyonu hakkında önerilerde bulundu. Erarslan, “Kış geliyor, hava karanlık, yağmurlu olacak. Bunun için ferahlık sağlayacak çözümler gerek….”dedi...



Türkiye Gazetesi’nden Canan Erslan ev dekorasyonu hakkında fikir önerilerini kaleme aldı.. Erarslan, “O hâlde, uzman dekoratörlerin hazırladığı birkaç tavsiyeye göz gezdirerek evimizin havasını değiştirelim, daha huzurlu hissederken, sonbahar depresyonunu da yakalanmadan savalım: 

1- Güneşin gücünden yararlanmak için evler her gün havalandırılmalı. Temiz hava içeri, kasvet dışarı. Bir de atasözümüz var; güneş giren eve doktor girmez..

2- Düzenli olarak köşe bucak temizlik yapılmalı. Her temizlikte fazlalıklar biraz daha göze çarpacak, eşya azalacak, siz ferahlayacaksınız.

3- Evi daha yaşanabilir ve estetik bir hâle getirmek için size iyi gelebilecek tablolar seçin, yeşil bitkilerden yardım alın.

4- Evin her zaman, sakinleştiren ve huzur veren bitkiler gibi koksun. Mesela lavantalı mumlar, kokular çok iyi gelebilir. Ya da sevdiğiniz bir başka koku.

5- Doğru aydınlatma bir ev için çok şeydir. Fazla ışık ya da beyaz ışık göz yorar, iç bayar. En iyisi sarı ışıkla tepeden değil duvardan aydınlatmadır.

6- Bir evin süper kahramanları sevimli biblolardır. Onları modunuza göre istediğiniz yere koyabilirsiniz. Banyo, mutfak, salon, hol, yatak odası...

7- Gereksiz, kullanılmayan, artık çok eskiyen, bir işe yaramayan eşyalardan kurtulun. Kıyamıyorsanız atmayın, birine verin, yenileyin ama evi sadeleştirin.

8- Sonbahara ve kışa özel dekorasyon fikirleri iyi gelecek. Koltuğun üzerine güzel bir battaniye, vazoya kozalak, duvarlara sararmış yapraklar...

9- Duvarları lekeli bir ev, ne yaparsan yap, çirkin görünecektir. Ferahlık adına duvarların boyasını yenilemek çok önemli.

10- Eski bir valiz, bir pikap, evladiyelik bir radyo. Çok iyi hissettirecektir.”

2019 ev dekorasyon trendleri!


Geri Dön