26 / 04 / 2024

Evinizin değerini eksperle öğrenin!

Evinizin değerini eksperle öğrenin!

Satın almayı düşündüğünüz evin gerçek değerini gayrimenkul eksperlerinden öğrenebilirsiniz. Evinizin piyasa fiyatı ile emsal kira bedelini kararlaştırabilirsiniz.



Satın almak istediğiniz evi belirlediniz ancak ödeyeceğiniz fiyat evin gerçek değeri mi, yoksa değerinden fazla mı ödüyorsunuz? Peki evin gerçek değeri nasıl öğrenilir? 

Gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından gayrimenkulün hukuki durumu uzman eksperlerce inceleniyor ve piyasa fiyatı ile emsal kira bedeli tespit edilip sizinle paylaşılıyor. 

Gayrimenkul değerleme hizmeti sunan eksper, önce durum tespit hizmeti kapsamındaki tüm incelemeleri yapıyor ve tüm bu bulguları da göz önünde bulundurup gayrimenkulün değerleme günündeki piyasa değerini ve yaklaşık emsal kira bedelini, bağımsız, tarafsız ve objektif ölçütlere göre belirliyor. 

Satın almak istediğiniz evi krediyle almayı planlıyorsanız, kredi başvurusu yaptığınız banka zaten sürecin bir parçası olarak bir eksper tayin edecek. Eğer beğendiğiniz evi kredi kullanmadan satın almayı düşünüyorsanız profesyonel gayrimenkul değerleme uzmanlarıyla belirli bir ücret karşılığında bireysel olarak anlaşabilirsiniz.

Eksper raporu almak istediğiniz evle ilgili tüm olumsuzlukları ve evin gerçek fiyatını uzmanlardan öğrenebilirsiniz. 

Satın almak istenilen eve eksper gönderilebilir mi?

Satın almak istediğiniz eve kendiniz de eksper gönderebilirsiniz. Bunun için almak istediğiniz evin tapu bilgileri ve açık adresini bilmeniz gerekiyor. Eksper firmalarının ortalama ücretleri ise 400 TL -500 TL arasında değişiyor.


Geri Dön